En serie uheldige hendelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En serie uheldige hendelser
orig. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
Generell informasjon
Utgivelsesår17. december 2004
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 år (Norge)
Bak kamera
RegiBrad Silberling
ProdusentLaurie MacDonald
Walter F. Parkes
ManusforfatterRobert Gordon
Lemony Snicket
MusikkThomas Newman
SjeffotografEmmanuel Lubezki
KlippMichael Kahn
Foran kamera
MedvirkendeEmily Browning
Liam Aiken
Jim Carrey
Kara and Shelby Hoffman
Timothy Spall
Meryl Streep
Annen informasjon
Budsjett$125 000 000
Prod.selskapParamount Pictures
Dreamworks
Eksterne lenker

En serie uheldige hendelser er en amerikansk eventyrfilm fra 2004, og er basert på bokserien Den Onde Greven av Lemony Snicket. Brad Silberling regisserte filmen.

Rollen som den onde greven, som var den viktigste rollen i filmen, ble spilt av Jim Carrey. Emily Browning og Liam Aiken har også sentrale roller i filmen. De spiller Violet Baudelaire og Klaus Baudelaire. Rollen som Sunny Baudelaire er delt mellom Kara og Shelby Hoffman.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Lemony Snicket forteller historien om Baudelaire-barna som består av en fjorten år gammel oppfinner, Violet Baudelaire, hennes tolv år gamle bibliofile bror Klaus, og deres baby-søster Sunny. De blir foreldreløse etter at en mystisk brann ødelegger hjemmet deres, og dreper begge foreldrene deres. Mr. Poe sender barna til deres nærmeste gjenlevende pårørende, grev Olaf. Men Olaf er bare opptatt av å skaffe seg den store familie-formuen deres, som egentlig skal stå på en bank-konto frem til Violet blir myndig.

En dag stopper Olaf for å gå inn i en butikk, og etterlater dem i en bil parkert direkte på et togspor med et tog på vei mot dem. Barna klarer såvidt å avlede toget. De foreldreløse barna blir deretter ført til deres onkel Montgomery, en eksentrisk, men snill herpetolog. Olaf kommer dit forkledd som Montgomery's assistent Stephano. Montgomery blir oppdaget død kort tid senere. Mr. Poe forlater dem deretter hos deres tante Josephine, som er besatt av god grammatikk og livredd for nesten alt. Olaf dukker opp forkledd som kaptein Sham for å blande seg inn i planene deres igjen. En dag er ikke Josephine hjemme, men hun etterlater et tilsynelatende selvmordsbrev som overlater barna til kaptein Sham.

Det viser seg at grev Olaf tvang Josephine til å forfalske brevet, men hun etterlot seg en skjult melding som avslørte beliggenheten hennes. Barna seiler til en hule der hun gjemmer seg, og de redder henne. Olaf dukker opp og tar med seg barna, og kvitter seg med Josephine. Mr. Poe finner Olaf sammen med barna, og Olaf påstår at han har reddet dem. Mr. Poe blir lurt, og gir barna tilbake til Olaf. Grev Olaf planlegger et skuespill med tittelen "Det fantastiske ekteskapet" som viser Violet og Olaf som henholdsvis brud og brudgom. Olaf planlegger å dra nytte av skuespillet for å virkelig gifte seg med Violet, i et forsøk på å få tak i formuen deres.

Han truer med å drepe baby Sunny, dersom barna nekter å gjøre som han sier. Klaus oppdager at det var Olaf som satte fyr på herskapshuset, og drepte foreldrene deres. Klaus klarer å ødelegge vigselsattesten mellom søsteren hans og Olaf, og Olaf blir arrestert. Imidlertid blir han løslatt av en jury, og Olaf forsvinner. Violet, Klaus og Sunny besøker de ødelagte restene av deres tidligere hjem. De oppdager et gammelt brev fra foreldrene deres, som nevner ett hemmelig samfunn.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Jim Carrey som grev Olaf, en skurk som ønsker seg Baudelaire-familiens formue.
  • Liam Aiken som Klaus Baudelaire, en intelligent og godhjertet bibliofil.
  • Emily Browning som Violet Baudelaire, en strålende oppfinner. Hun er den eldste av Baudelaire-søsknene.
  • Kara Hoffman og Shelby Hoffman som baby Sunny Baudelaire, den yngste av Baudelaire-søsken.
  • Jude Law som Lemony Snicket, en introvert forfatter og historie-forteller.
  • Timothy Spall som Mr. Poe som informerer Baudelaire-barna om brannen og administrerer deres saker etter foreldrenes død.
  • Billy Connolly som Dr. Montgomery, en eksentrisk herpetolog. Baudelaires onkel og midlertidige verge.
  • Meryl Streep som Josephine Anwhistle, en OCD-rammet grammatikk-elsker og tante for Baudelaire-barna
  • Catherine O'Hara som grev Olafs snille nabo.
  • Luis Guzmán som håndlanger for grev Olaf.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]