Hopp til innhold

En engel iblant oss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En engel iblant oss
orig. Touched by an Angel
Generell informasjon
SjangerEventyr / Drama
Prod.landUSA
Sendeår1994
Sesonger9
Episoder211
Lengde48 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleRoma Downey
Della Reese
Medvirkende
8 oppføringer
Roma Downey
Della Reese
John Dye
Valerie Bertinelli
Zachary Quinto
Noelle Parker
Bruce Davison
Louis Gossett jr.
Bak kamera
Skaper(e)John Masius
ProdusentDavid Giella
Luke Schelhaas
Robert Visciglia jr.
TittelmusikkMarc Lichtman (kjenningsmelodi)
MusikkMarc Lichtman (kjenningsmelodi)
Sending
Periode21. sept. 199427. april 2003 (2003-04-27)
TV-kanalCBS
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

En engel iblant oss (orig: Touched by an Angel) er en amerikansk familieorientert drama- og eventyrserie som gikk på CBS fra 1994 til 2003.

TV-serien handler om engelen Monica som er blitt sendt til jordkloden, for å hjelpe og inspirere mennesker i nød.[1] Serien ble skapt av John Masius, og er innspilt i Salt Lake City i Utah. Den har temamessig en del likhetstrekk med Highway to Heaven med Michael Landon.

En engel iblant oss ble populær i USA hvor den på slutten av 1990-årene var blant de fem mest sette seriene på TV.[2] Også i Norge hadde serien en del tilhengere. Her ble den sett av dobbelt så mange kvinner (flest i alderen 24 til 34 år) som menn (flest mellom 35 og 44 år).[2]

I Norge ble TV-serien sendt på TVNorge fra 1996.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

De aller fleste episodene handler om en engel, Monica (spilt av Roma Downey) som arbeider under ledelse av Tess (spilt av Della Reese) en sarkastisk sjef som enkelte ganger er tøff mot sin yngre kollega. De fleste situasjoner dreier seg om en enkelt person, eller en gruppe mennesker, som står ved et veldig viktig veiskille i livet, og står overfor et vanskelig problem eller en tøff avgjørelse. Monica og Tess forsøker å gi disse menneskene budskap om håp fra Gud, og gir mennesker veiledning for å ta deres beslutninger.

En dødsengel, ved navn Adam, blir introdusert. I premieren av sesong to, blir også en annen dødsengel ved navn Henry introdusert. I sesong 4 blir en ny engel introdusert, ved navn Rafael (spilt av Alexis Cruz) som dukker opp gjennom hele TV-serien hele tiden. Han hjelper ofte Monica, Tess og Andrew) i sakene deres. Rafael er en yngre engel enn de andre, og blir derfor flere ganger involvert i situasjoner som involverer tenåringer eller unge voksne. Mot slutten av den syvende sesongen blir en ny engel, Gloria (spilt av Valerie Bertinelli) skapt av Gud under en av Monicas oppdrag.

I serie-finalen skal Monica snart bli oppgradert til veileder, i påvente av utfallet av en vanskelig sak hvor hun må forsvare Zach - en uskyldig person anklaget for å ha forårsaket en eksplosjon ved en skole for to år siden i den lille byen fra Ascension, Colorado. Eksplosjonen drepte de fleste barna, og påvirket innbyggerne over hele byen. I løpet av dette oppdraget legger Monica merket til en rekke tidligere kjente ansikter, inkludert Joey Machulis, en av Monicas tidligere oppdrag som var vitne til eksplosjonen ved skolen.

Roller[rediger | rediger kilde]

Ledende roller
  • Roma Downey som engelen Monica (209 episoder), en meget empatisk engel som blir sendt fra sted til sted for å oppmuntre mennesker.
  • Della Reese som engelen Tess (209 episoder), en tøff og sarkastisk, men elskverdig engel.
  • John Dye som Andrew (1996–2003, 188 episoder), kjent som «dødsengelen».
  • Valerie Bertinelli som engelen Gloria (2001–03, 46 episoder)
  • Alexis Cruz som Rafael (16 episoder)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «SEX OG ROCK 'N' ROLL». Dagbladet. 26.3.1996. 
  2. ^ a b «Reddende engler i populær serie». Aftenposten. 4.2.1998. «TVNorges dramaserie med originaltittelen "Touched by an angel" fra den amerikanske kanalen CBS er en av de fem mest sette i USA. Ikke på grunn av sex eller action, men fordi den handler om engler.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata