Elin Solstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elin Solstad
Født2. feb. 1953Rediger på Wikidata (71 år)
Bindal
BeskjeftigelseKeramiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Elin Annie Solstad (født 2. februar 1953 i Bindal) er en norsk billedkunstner og keramiker.

Hun har utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo (keramikk, 1976-1979) og fra Croydon College School of Art & Design i London (1980-1981). Hun fikk Statens materialstipend (1989-1990), og et 3-årige arbeidsstipend fra Kunsthåndverkernes Fond (1990-1992)[1]

Som tegner og illustratør laget hun fra sent i 1970-årene en del bokomslag for Dreyers Forlag. Men hun er mer kjent for sine utsmykningsarbeider, skulpturelle former i leire. Mange av Solstads arbeider har vist organiske/marine former, og tildels fargerik glasur. Senere har hennes interesse for tekstilkunst blant annet ført til keramikkarbeider med tekstil-liknende overflater som kan minne om hekling, veving og draperier.

Solstad har hatt separatutstillinger i 1986 (Aspects - London), og i 1993 (Kunstnerforbundet, Oslo). Hun har videre vist sine arbeider i en lang rekke gruppeutstillinger i Norge, England, Tyskland, USA og Japan. Siden 1993 er hennes arbeider innkjøpt av blant andre Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk, Norsk kulturråd, Riksgalleriet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Aust-Agder fylkeskommune, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen, og Kunstindustrimuseet i Oslo. Videre har hun hatt flere utsmykningsoppdrag, og hennes arbeider kan sees hos NRK i Oslo, hos Tvedestrand videregående skole, i Trondenes Fort ved Harstad,[2] - hos Aust-Agder fylkeskommune i Arendal, og ved Sandsli videregående skole i Bergen.

I 2003 gjennomførte hun et kunstprosjekt som fikk en del medieoppmerksomhet. Det var rettet mot skolebarn i 9-10-årsalderen ved flere skoler. Sammen med den britiske kunstneren Chris Clack og elever fra Lyndhurst Primary School[3] laget de utsmykning til egen skole, og sammen med den australske kunstneren Clare Freer og elever fra Surrey Square Primary School[4] i London), ble det laget personlige keramiske elementer til en totempæl i keramikk på nesten 3 meter, i hagen på St. Peters Church i Syd-London.

Elin Solstad er gift med filmfotografen Charles Patey. De har i mange år bodd og arbeidet i London, men har nå igjen bolig på Nesodden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «CV fra Kulturnett.no (arkivert)». Arkivert fra originalen 27. mai 2012. Besøkt 27. mai 2012. 
  2. ^ Fra Sidene til KORO, Organisasjonen for kunst i offentlige rom: Dekorasjoner til fire vegger i Trondenes leir, Harstad 1, 2, 3 og 4
  3. ^ (en) Lyndhurst Primary School/Young-at-art Arkivert 13. mars 2006 hos Wayback Machine.
  4. ^ (en) Surrey Square Primary School @ ipernity.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]