Elin Solstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elin Solstad
Født2. feb. 1953Rediger på Wikidata (69 år)
BindalRediger på Wikidata
Beskjeftigelse KeramikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Elin Annie Solstad (født 2. februar 1953 i Bindal) er en norsk billedkunstner og keramiker.

Hun har utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo (keramikk, 1976-1979) og fra Croydon College School of Art & Design i London (1980-1981). Hun fikk Statens materialstipend (1989-1990), og et 3-årige arbeidsstipend fra Kunsthåndverkernes Fond (1990-1992)[1]

Som tegner og illustratør laget hun fra sent i 1970-årene endel bokomslag for Dreyers Forlag. Men hun er mer kjent for sine utsmykningsarbeider, skulpturelle former i leire. Mange av Solstads arbeider har vist organiske/marine former, og tildels fargerik glasur. Senere har hennes interesse for tekstilkunst blant annet ført til keramikkarbeider med tekstil-liknende overflater som kan minne om hekling, veving og draperier.

Solstad har hatt separatutstillinger i 1986 (Aspects - London), og i 1993 (Kunstnerforbundet, Oslo). Hun har videre vist sine arbeider i en lang rekke gruppeutstillinger i Norge, England, Tyskland, USA og Japan. Siden 1993 er hennes arbeider innkjøpt av blant andre Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk, Norsk kulturråd, Riksgalleriet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Aust-Agder fylkeskommune, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen, og Kunstindustrimuseet i Oslo. Videre har hun hatt flere utsmykningsoppdrag, og hennes arbeider kan sees hos NRK i Oslo, hos Tvedestrand videregående skole, i Trondenes Fort ved Harstad,[2] - hos Aust-Agder fylkeskommune i Arendal, og ved Sandsli videregående skole i Bergen.

I 2003 gjennomførte hun et kunstprosjekt som fikk endel medieoppmerksomhet. Det var rettet mot skolebarn i 9-10-årsalderen ved flere skoler. Sammen med den britiske kunstneren Chris Clack og elever fra Lyndhurst Primary School[3] laget de utsmykning til egen skole, og sammen med den australske kunstneren Clare Freer og elever fra Surrey Square Primary School[4] i London), ble det laget personlige keramiske elementer til en totempæl i keramikk på nesten 3 meter, i hagen på St. Peters Church i Syd-London.

Elin Solstad er gift med filmfotografen Charles Patey. De har i mange år bodd og arbeidet i London, men har nå igjen bolig på Nesodden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «CV fra Kulturnett.no (arkivert)». Arkivert fra originalen 27. mai 2012. Besøkt 27. mai 2012. 
  2. ^ Fra Sidene til KORO, Organisasjonen for kunst i offentlige rom: Dekorasjoner til fire vegger i Trondenes leir, Harstad 1, 2, 3 og 4
  3. ^ (en) Lyndhurst Primary School/Young-at-art Arkivert 13. mars 2006 hos Wayback Machine.
  4. ^ (en) Surrey Square Primary School @ ipernity.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]