El Gouna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
El Gouna
egyptisk arabiskالجونة
Egypt.El-Gouna.jpg
El Gouna
LandEgypt Egypt
Grunnlagt1990
Areal36,8 km²
Befolkning15 000 (2008)
Bef.tetthet407,61 innb./km²
Høyde o.h.8 meter
Nettsidewww.elgouna.com/
Posisjonskart
El Gouna ligger i Egypt
El Gouna
El Gouna
El Gouna (Egypt)
Map
El Gouna
27°23′06″N 33°40′45″Ø

El Gouna (egyptisk arabiskالجونة, El Gūna; «Lagunen») er en egyptisk turistby bygget og drevet av firmaet Orascom Hotels and Development som ble etablert i 1989.[1] Byen ligger ved kysten av Rødehavet, 20 km nord for Hurghada internasjonale lufthavn. Byen var et sted for de øverste samfunnsklasser i Kairo før den omgjort til ferieby for turister. Mange av de som jobber i byen bor i Hurghada.

El Gouna har et innbyggertall på rundt 15 000.[2] Byen er en del av turistområdet langs Egypts østkyst, betegnet som «Rødehavsrivieraen».

El Gouna har spesialisert seg i vannsport, inkludert dykking, snorkling, brettseiling, kiteboarding, vannski, paraseiling og lignende aktiviteter. Det er flere strender, deriblant Zeytuna Beach som ligger på en egen øy, og strender knyttet til hoteller. Takket være et nettverk av kanaler har mange hus sin egen strandstripe. De fleste av disse kanalene krysses av små steinbruer.

Byen er inndelt i tre hovedområder: El Gouna, Sentrum, Tamr Henna-plassen og Abu Tig-lysbåthavn. Det er rundt 18 hoteller på stedet. En del av hotellene er tegnet av den amerikanske arkitekten Michael Graves.[3]

El Gouna har et eget sykehus og en internasjonal skole.

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

Byen har et lite museum som åpnet i 1996. Museet har rundt 900 utstillingsobjekter, herunder kopier av statuer og en utstilling av egyptisk samtidskunst av Hussein Bikar. Det er også et lite akvarium. Stedet har en moské og en koptisk kirke dedikert jomfru Maria og erkeenglene.

Sport[rediger | rediger kilde]

Den lokale fotballklubben er El Gouna FC ble etablert i 2003. Per 2018 spiller klubben i Egypts Premier League.[4]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]