Eirik Aldrin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik Nagel Aldrin
FødtEirik Aldrin
7. desember 1983 (36 år)
Norge Oslo
Beskjeftigelse Helsesykepleier
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Sportkickboksing
Klubb(er)Oslo Kampsportklubb
Nasjonale titler2

Eirik Nagel Aldrin (født 7. desember 1983 i Oslo) er en norsk tidligere kickbokser og to ganger norgesmester for amatører i fullkontakt. Aldrin bokset for Oslo Kampsportklubb i vektklassen -75 kg.

Aldrin har bokset siden 1998, og var VM-debutant i november 2005. På grunn av dårlig økonomi i Kampsportforbundet måtte han betale reisen til Szeged, Ungarn selv.[1] I sin karriere har Aldrin vunnet to NM gull og to NM-bronse i «fullkontakt», og et Juniornorgesmesterskap i «lettkontakt».

22. oktober 2005, under Fight Night gallaen på Scandic hotell i Bergen gikk Eirik Aldrin i ringen mot den regjerende profesjonelle Europa- og Verdensmesteren Daniel Nordås. Nordås var skyhøy favoritt på hjemmebane i Bergen. Kampen skulle gå over 3 runder i fullkontakt, som en vanlig amatørkamp. I andre runde tok Eirik føringen og styrte kampen, og midt i runden traff han med flere gode høyreslag og resultatet ble seier på knock out for amatøren Eirik Aldrin.[2]

Internasjonalt har Aldrin følgende World-cup resultater: gull fra Ungarn 2006, sølv fra Italia 2005 og bronse fra Italia 2006. I Nordic open har Aldrin gull fra 2005 og sølv fra 2006.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Aldrin studerte idrettsfag ved Bjerke videregående skole fra 19992002 og gikk deretter på Norges idrettshøgskole. Han har siden utdannet seg til sykepleier og spesialisert seg som helsesykepleier, er ansatt ved bydel Bjerke og arbeider per 2018 ved Bjerke videregående skole. Han har vært klubbveileder for Kickboksingsforbundet i forbindelse med Norges Idrettsforbunds klubbutviklingsprosjekt. Aldrin er gift og har et barn.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Aftenposten: Må betale VM-turen selv
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 8. oktober 2007. Besøkt 3. april 2007.  Knock out seier til Aldrin

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]