Egill Danielsens Stiftelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Egill Danielsens Stiftelse er en stiftelse for kristne privatskolerVestlandet.

Danielsen skole startet sin virksomhet med privat gymnas i Bergen i 1932. Skolens grunnlegger, eier og rektor var Egill Danielsen. Fram til Privatskoleloven kom i 1970, ble skolen drevet for det meste ved hjelp av skolepenger. Etter 1970 fikk de offentlige tilskuddene større og større betydning ved at de skulle dekke 85% av driftsutgiftene.

Egill Danielsen var skolens leder fram til 1977, altså i 35 år. Han la ned et enormt arbeid for å holde skolen gående i med- og motgangstider. Lars Johan Danielsen overtok som rektor etter sin far.

Egill Danielsen eide selv skolen fram til 1. januar 1974. Da overdro han den til en selveiende, kristen stiftelse. I grunnreglene formulerte skolens grunnlegger at skolevirksomheten skulle være forankret i kristne grunnverdier slik disse kommer til uttrykk i Den hellige skrift og Den Norske Kirkes evangelisk-lutherske bekjennelse.

Fra 1986 ble skoledriften utvidet til også å omfatte ungdomsskole i egne lokaler i St. Jørgensgate. 8, og med Kjell Bjørsvik som rektor fra 1987. Ungdomsskolen har i takt med ombygging og nybygging økt klassetallet til åtte klasser.

Fra høsten 2000 startet også en ungdomsskole på Sotra med Martin Ruud som rektor.

Danielsen-skoler består i dag av fem ungdomsskoler, nemlig DUB, DUH, DUK, DUF og DUO. I tillegg kommer en kombinert barne- og ungdomsskole, DBUS, ett intensiv-gymnas (voksenopplæring) og én videregående skole med studiespesialisering og helse- og oppvekstfag.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]