Edit Machlik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Edit Machlik
Født9. oktober 1997 (21 år)
Tromsø
Søsken Monika Machlik
Beskjeftigelse Sjakkspiller
Nasjonalitet Norge
FIDE-profil (en)

Edit Machlik (født 9. oktober 1997 i Tromsø) er en norsk sjakkspiller. Hun er tvillingsøster til sjakkspilleren og sportskommentatoren Monika Machlik.

Edit Machlik har vært i toppen av sin aldersklasse for jentesjakkspillere i Norge fra tiårsalderen, men har på grunn av mer ujevne resultater vanligvis vært rangert lavere enn sin tvillingsøster Monika. I ungdomsmesterskap for jenter har Edits resultater de siste årene likevel vært bedre enn Monikas, med gullmedalje i ungdomsklassen under NM for jenter 2014 og sølvmedalje fra nordisk mesterskap for jenter i 2012, 2013 og 2014. Edit har også hevdet seg opp mot norgeseliten i noen åpne turneringer med både jenter og gutter, blant annet med fjerdeplass i klasse U11 under NM 2008. 16 år gammel ble hun tatt ut til å spille sjakk-OL i hjembyen Tromsø i august 2014.[1] Hun tok der 5,5 poeng på ni spilte partier for det norske andrelaget i kvinneklassen. I oktober 2014 oppnådde Edit Machlik beste norske og nordiske plassering under EM for Ungdom, da hun med 5,5 poeng på ni spilte partier kom på 13.-plass i klassen for jenter under 18 år. Etter disse resultatene overtok hun posisjonen som Norges høyest rangerte kvinnelige juniorspiller fra sin tvillingsøster.

Edit Machlik er elev ved sjakklinjen ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Hun er også aktiv som fotballspiller, med fast plass på kvinnelaget til Tromsø Idrettslag i 2. divisjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]