Earls Court Exhibition Centre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 51°29′22,250″N 0°11′49,326″V

Earls Court Exhibition Centre.jpg

Earls Court Exhibition Centre, også kjent som Earl Court Arena, er et utstillingslokale og en konsertarena i Earls Court i London. Bygningen ligger i Earls Court i Kensington and Chelsea.

Idéen om å bygge et utstillingslokale på stedet kom etter at det ble åpnet to undergrunnsstasjoner der, Earl's Court og West Bromton. Området hadde en periode blitt brukt til utendørsarrangementer, men dette var ikke lønnsomt for eieren. I 1935 ble eiendommen solgt, og de nye eierne planla å reise Europas største bygning etter volum. C. Howard Crane ble valgt som arkitekt. Prosjektet gikk ikke etter planen, og ble både forsinket og for dyrt. Lokalet ble åpnet 1. september 1937 med en sjokolade- og godterimesse.

Det oppstod etterhvert behov for en større bygning, og den opprinnelige ble revet. Den nåværende bygningen er stor nok til å få plass til fire jumbojeter, med en søylefri sal på 17 000 m². Den ble åpnet av Diana, prinsesse av Wales den 17. oktober 1991.

Selv om akustikken i bygningen ofte har blitt kritisert er Earls Court en av de mest populære konsertarenaene i Storbritannia. Det er plass til omkring 19 000 tilskuere på konserter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]