Hopp til innhold

Earls Court Exhibition Centre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Earls Court Exhibition Centre
LandStorbritannia
StedLondon
Historiske fakta
Eier(e)Shaftesbury Capital
ArkitektC. Howard Crane
StilretningArt deco
Etablert1937
Ferdigstilt 1937
Kart
Kart
Earls Court Exhibition Centre
51°29′20″N 0°11′52″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Earls Court Exhibition Centre, også kjent som Earl Court Arena, var et utstillingslokale og en konsertarena i Earls Court i Kensington and Chelsea i London.

Idéen om å bygge et utstillingslokale på stedet kom etter at det ble åpnet to undergrunnsstasjoner der, Earl's Court og West Brompton. Området hadde en periode blitt brukt til utendørsarrangementer, men dette var ikke lønnsomt for eieren. I 1935 ble eiendommen solgt, og de nye eierne planla å reise Europas største bygning etter volum. C. Howard Crane ble valgt som arkitekt. Prosjektet gikk ikke etter planen, og ble både forsinket og for dyrt. Lokalet ble åpnet 1. september 1937 med en sjokolade- og godterimesse.

Det oppstod etterhvert behov for en større bygning, og den opprinnelige ble revet. Den nåværende bygningen er stor nok til å få plass til fire jumbojeter, med en søylefri sal på 17 000 m². Den ble åpnet av Diana, prinsesse av Wales den 17. oktober 1991.

Selv om akustikken i bygningen ofte har blitt kritisert var Earls Court en av de mest populære konsertarenaene i Storbritannia. Det er plass til omkring 19 000 tilskuere på konserter.

I 2013 ble det vedtatt å rive lokalet for å gjøre plass til nye boliger. Arenaen ble stengt 13. desember 2014, og nedrivingen av lokalet ble påbegynt.[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]