Regent’s Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Regent's Park
Regent's Park London.jpg
LandStorbritannia Storbritannia
Areal1,6 km²
OmrådeIndre London

Regent's Park
51°31′56″N 0°09′24″V

Green Park, London, England.jpg
Londons kongelige parker

Regent's Park er en av de kongelige parkene i London, beliggende i den nordlige delen av indre London, delvis i City of Westminster og delvis i Camden. Parken har et flateinnhold på nesten 2 km².

Regent's Park

Parken har en ytre ringvei kalt Outer Circle og en indre ringvei kalt Inner Circle, som inneholder den mest velpleide delen av parken, kalt Queen Mary's Gardens. Bortsett fra en veiforbindelse mellom de to ringveiene er parken ellers beregnet på fotgjengere. I syd, øst og det meste av vest er parken omsluttet av elegante terrassehus i mur tegnet av John Nash. Igjennom nordenden av parken renner Regent's Canal, som forbinder Grand Union Canal med London Docks.

Parken består hovedsakelig av åpent parklandskap som inneholder en rekke fasiliteter og bekvemmeligheter, herunder hageanlegg, en innsjø med hegrekoloni, vannfugler, båtområde, idrettsbaner og lekeplasser. Den nordøstlige delen av parken inneholder London Zoo. Det er flere offentlige hageanlegg med blomster og planter, inkludert Queen Mary's Gardens i Inner Circle, som inneholder et utendørs teater; Italian Gardens og den tilliggende English Gardens i sydøst; og St. John's Lodge med hage.

Like utenfor portene i øst ligger Den danske kirke i London. Winfield House, den offisielle residensen til den amerikanske ambassadøren til Storbritannia, ligger på privat grunn i den vestlige delen av parken. Like ved ligger London Business School, og en av byens største moskeer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]