ETDE

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

██ Medlemsland

Energy Technology Data Exchange (ETDE ) er et internasjonalt utvekslingsprogram for energiinformasjon under Det internasjonale energibyrået (IEA)

ETDE ble startet i 1987 med formålet: «å forsyne forvaltning, industri og forskning i medlemslandene med informasjon innen alle aspekter av energiforskning, -vitenskap og -teknologi, samt å øke spredningen av den samme informasjonen til utviklingsland». Medlemsland ved oppstarten var Canada, Finland, Danmark, Tyskland, Japan, Nederland, Norge, Spania, Sveits, Sverige Sør-Afrika og USA. Senere har Brasil, Mexico, Sør-Korea, Italia og Portugal kommet til.

Med over 4 millioner oppføringer representerer ETDEs database den største samlingen av litteratur om energiforskning og -teknologi i verden. Databasen baserer seg på bidrag fra medlemslandene og internasjonale partnere, og omfatter blant annet USAs energidepartements databaser tilbake til 1974. Informasjonen i databasen er tilgjengelig på internett via World Energy Base (ETDEWEB). Databasebrukere i medlemslandene og i mange utviklingsland har privilegert tilgang til ETDEs informasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]