EJSM/Laplace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En kunstners oppfatning av Europa Jupiter System Mission: Jupiter Europa Orbiter (øverst) og Jupiter Ganymede Orbiter (nederst)

Europa Jupiter System Mission – Laplace (EJSM/Laplace) var et foreslått fellesprosjekt mellom NASA og ESA om en ubemannet romferd med planlagt oppskytning i 2020. Formålet var å utforske Jupiters måner, med spesielt fokus på Europa og Ganymedes, og Jupiters magnetosfære. Oppdraget ville omfatte minst to uavhengige elementer, NASAs Jupiter Europa Orbiter (JEO) og ESAs Jupiter Ganymede Orbiter (JGO), som ville utføre koordinerte studier av det jovianske systemet.

I april 2011 uttalte ESA at det virket usannsynlig at et felles amerikansk-europeisk oppdrag ville finne sted i begynnelsen av 2020-årene gitt NASAs budsjett, derfor vil ESA undersøke muligheten for å fortsette med et europeisk-ledet oppdrag.[1] Det ESA-ledete oppdraget kalles JUICE (JUpiter ICy moon Explorer) og vil være basert på JGO-designet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nasa swift satellite.jpgDenne romfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.