Dumbarton Football Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dumbarton Football Stadium
Strathclyde Homes Stadium - Home Of Dumbarton FC - geograph.org.uk - 2586794.jpg
Strathclyde Homes Stadium, East Dumbarton, sett fra Dumbarton Castle
KallenavnThe Rock
AdresseDumbarton, Skottland
Land StorbritanniaRediger på Wikidata
Eier Dumbarton FCRediger på Wikidata
BrukereDumbarton FC
UnderlagNaturgress
Kapasitet2 025 sitteplasser
Historiske data
Åpnet2000

Strathclyde Homes Stadium
55°56′18″N 4°33′41″V

Dumbarton Football Stadium er et fotballstadion i Dumbarton, Skottland, som befinner seg rett under den berømte Dumbarton Rock. Stadion blir for tiden mest brukt til fotballkamper og er hjemmebane for Dumbarton FC. Stadionet har en kapasitet på rett over 2000 tilskuere, og ble bygget i år 2000, etter at klubben hadde flyttet fra sin gamle hjemmebane, Boghead Park. Det ble bygget på en del av tomten til det som tidligere hadde huset et skipsverft (Denny's shipyard).

Stadionet har bare én tribune, og ble offisielt åpnet lørdag den 2. desember 2000, før kampen mot Elgin City, en kamp som endte med 3–0-seier til The Sons. Fotballbanen bærer kallenavnet The Rock blant Sons-supporterne, siden den er plassert rett under Dumbarton Castle. Åpne områder omringer stadion på tre sider uten tribuner, men disse områdene kan benyttes til fremtidige utvidelser, om Dumbarton skulle oppleve en ny vår og sikre seg en plass igjen i Scottish Premiership.

Det skotske herrelandslaget i fotball har flere ganger benyttet stadion til treningsbane før hjemmekamper på Hampden Park i Glasgow.[1]

Ved siden av fotball blir stadion også benyttet til mange andre tilstelninger, som for eksempel bryllupsarrangementer, konferanser og andre møter, som avholdes i lokalene til Allied Distillers, under tribunen. Gressmatten på stadion har også blitt brukt til 'Cruise for Charity', en tilstelning som bringer sammen bilentusiaster fra hele Skottland for å samle inn penger til veldedighetsformål, arrangert av West Cruise.

Navn[rediger | rediger kilde]

Stadionet hadde opprinnelig sponsornavnet Strathclyde Homes Stadium,med endret etter at sponsoren Strathclyde Homes ble insolvent i september 2011.[2] 18. februar 2012 fikk den det offisielle nvanet Dumbarton Football Stadium, sponset av DL Cameron.[3] Fem måneder etter, 20. juli 2012 fikk det sponsornavnet The Bet Butler Stadium.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dumbarton investigate new stadium, BBC Sport, 4. juli 2009.
  2. ^ STADIUM SPONSORSHIP Arkivert 18. april 2012 hos Wayback Machine., dumbartonfootballclub.com, 12. september 2011.
  3. ^ STADIUM SPONSORSHIP, dumbartonfootballclub.com, 18. februar 2012.
  4. ^ STADIUM IS RENAMED, dumbartonfootballclub.com, 20. juli 2012.