Du, jeg og Dupree

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
You, Me and Dupree
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 14. juli 2006
Prod.landUSA
Lengde109 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørAnthony Russo
ProdusentScott Stuber
ManusforfatterMichael LeSieur
Foran kamera
MedvirkendeOwen Wilson
Kate Hudson
Matt Dillon
Seth Rogen
Amanda Detmer
Todd Stashwick
Michael Douglas
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Du, jeg og Dupree (originaltittel You, Me and Dupree) er en amerikansk filmkomedie fra 2006. Owen Wilson spiller hovedrollen sammen med Kate Hudson, Matt Dillon og Michael Douglas. Regien er ved Anthony Russo og Joe Russo.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Molly (spilt av Kate Hudson) og Carl (spilt av Matt Dillon) forbereder seg til bryllupsdagen deres på Hawaii, frem til Carl`s venn Neil (spilt av Seth Rogen) forteller at vennen deres Randolph Dupree (spilt av Owen Wilson) har forsvunnet. De reiser sammen for å hente Dupree, som havnet på feil fly og dermed landet på feil øy. Et døgn før bryllupet holder Molly`s far, Bob Thompson (spilt av Michael Douglas) som også er administrerende direktør i bedriften som Carl arbeider for, en tale som inneholder flere uhøflige vitser rettet om Carl.

Senere den kvelden, på en pub, glemmer Carl å tilbringe tid sammen med Dupree, og han henger isteden sammen med Molly hele kvelden. Etter en krangel på stranden blir Carl og Dupree venner igjen, og Dupree beklager at han tidligere lo av Bob`s ondskapsfulle vitser. Carl og Molly gifter seg. Når Carl senere kommer inn på jobb, blir han overrasket over at Bob har gitt ham alt ansvaret for et design han foreslo, selv om oppgaven hadde blitt endret noe. Men Bob kommer etterhvert med en rekke absurde forespørsler mot Carl`s nye arkitektur-prosjekt som blir verre og verre.

På vei hjem en dag, stopper Carl ved en pub, hvor han finner vennene Neil og Dupree. Etter at Neil har reist hjem den kvelden, avslører Dupree at han har store økonomiske problemer. Han blir snart kastet ut av hjemmet sitt, og har mistet både jobben og bilen sin. Carl og Molly tar Dupree med seg hjem, selv om de tydeligvis er frustrerte over hans stadige forstyrrelse og rotete oppførsel. Molly avtaler et stevnemøte mellom Dupree og en kvinne hun kjenner som er mormoner og arbeider som bibliotekar. Romantiske lys brenner helt ned, og ødelegger en del av stuen deres. Dupree blir deretter sparket ut av huset deres.

I mellomtiden blir Carl kontinuerlig stresset fra jobb, og en dag oppdager de Dupree sittende på en benk i kraftig regn med alle eiendelene hans. Dupree avslører at bibliotekaren han gikk ut med nettopp har dumpet ham. De føler sympati med ham, og Molly insisterer at de tar ham med hjem gjen. Dupree ber om unnskyldning for hvordan han tidligere oppførte seg, og lover å bli flinkere til å rydde etter seg. Dagen etter pusser Dupree opp hele stuen deres. En dag lager Dupree en stor middag til Molly og Carl. Men Carl er sen fra jobb igjen, så Molly og Dupree begynner å spise uten ham. Når Carl endelig dukker opp, blir han misunnelig på at de spiser middag sammen, og de har en stor krangel. Carl mistenker en affære mellom Molly og Dupree. Så Dupree blir sparket ut igjen, noe som sjokkerer Dupree.

Neste natt kommer Bob for å spise middag med dem. Dupree forsøker å snike seg inn hos dem, for å få tak i eiendelene hans, men han mislykkes og faller ned fra taket deres. De finner ham utenfor huset deres, og han blir invitert inn til middag. Bob liker Dupree, og ber ham med på fisketur. Carl liker ikke at Dupree kommer så utrolig godt overens med Bob, samtidig som Bob gjør det åpenbart at han overhodet ikke liker Carl som Molly`s ektemann. Carl`s raseri koker over og fører til at han hopper over bordet og forsøker å kvele Dupree. Deretter slår Bob til Carl over hodet med en lysestake. Senere begynner Dupree å arbeide som motivasjonstaler. Etter hvert begynner Carl og Molly å tilbringe mer tid sammen, isteden for at Carl tilbringer så mye tid på jobb. Bob aksepterer endelig Carl som en del av familien sin.

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Owen Wilson

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.