Dragonite

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dragonite
DragonairDragonite (#149)Mewtwo
Japansk navnカイリュー Kairyū
Utviklet fraDragonair
Utvikles tilIngen
TypeDragon Flying
Høyde2,2 m
Vekt210,2 kg
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Dragonite er en førstegenerasjons Pokémon. Den er av typene Dragon (drage) og Flying (flyger) Pokémon. Dragonite er en stor (2 – 3.5 meter høy), oransje drage, med runde former, et par små vinger der skulderbladene skulle vært, og et mildt lynne. Den er en av de aller raskeste flygende Pokémon, da det sies at den kan fly jorden rundt på 16 timer. Dette ville gitt den en gjennomsnittsfart på omtrent 2500 km/t, gitt at det er vår jord det snakkes om. Dessverre er den ikke så god til å bremse, og på grunn av den store vekten og farten kan en feilslått landing bety betraktelige skader på omgivelsene. Ikke desto mindre brukes Dragonite mye som postbud. Dragonite er ganske klumsete på bakken, så det at den vanligvis prøver å rette opp skadene den forårsaker, er ikke alltid en god ting. Den er også regnet som en veldig smart Pokémon, og feiltolker sjelden beskjeder.

Dragonite har en mengde spesielle evner, hovedsakelig det at den kan forandre været på alle tenkelige måter. Den kan i tillegg bruke diverse energiangrep, og fremkalle jordskjelv. Dragonite er sterkest på fysiske angrep, som slag og taklinger, skjønt den kan bruke spesialangrep fra nesten alle elementtyper.

Navnet kommer "dragon", som betyr drage, og enten "knight" (ridder) eller "night" (natt). Navnet kan også komme fra "draconite", som betyr noer slikt som "drakonitt", som var en mytisk dragestein.

Dragonite er nr. 149 i National Dex.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]