Dragon Quest Heroes: Rocket Slime

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Dragon Quest Heroes: Rocket Slime
UtviklerTOSE
UtgiverSquare Enix
DistributørRed Ant Enterprises
KomponistKoichi Sugiyama
SerieSlime
PlattformNintendo DS
UtgivelseJP 1. desember 2005
NA 19. september 2006
SjangerRollespill
ModusEnspiller, flerspiller
Format512-Megabit flash card

Dragon Quest Heroes: Rocket Slime (Slime MoriMori Dragon Quest 2 i Japan) er et rollespill utgitt for Nintendo DS, og er oppfølgeren til Slime MoriMori Dragon Quest: Shougeki No Shippo Dan. Det ble utgitt i Japan 1. desember 2005, og i Nord-Amerika 19. september 2006. Rocket Slime har ikke blitt utgitt i Europa. Spillet er en sidefortelling i Square Enix sin Dragon Quest-serie. Hovedkarakteren i spillet, Rocket, er en såkalt Slime.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rocket Slime foregår i kongedømmet Slimenia. Hovedstaden, Boingburg, blir i starten av spillet invadert av en mafialignende organisasjon kalt «The Plob». Denne organisasjonen kidnapper alle innbyggerne i byen. Spilleren blir satt i rollen som Rocket, en Slime som ved en feiltagelse ble sluppet fri av kidnapperne, etter å ha svelget en avlang fløyte. Det er Rockets oppgave å redde den andre 100 Slimene, og sette en stopper for planene til The Plob.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spillet er et todimensjonalt rollespill, hvor kameraet følger Rocket ovenfra. Rocket kan snakke med andre Slimer, sende seg selv flygende fremover i rasende fart, kjøpe forskjellige varer og utføre små oppgaver han blir satt til å gjøre. Når Rocket forlater hovedstaden Boingburg, får spilleren valget imellom en rekke steder det er mulig å reise til. På hvert sted kan Rocket redde et visst antall av de kidnappede Slimene. Slimene kan reddes ved å ta dem opp på ryggen, og kaste dem på en av de mange jernbanevognene i spillet. Vognene går i en fast rute tilbake til Boingburg.

Noen av Slimene spilleren frigjør, kan brukes som hjelpere i Rocket Slime sine mange kamper. I kampene tar både Rocket og monstrene fra The Plob mekaniske tanker til bruk. Under selve slaget, befinner spilleren seg inne i tanken, og må hele tiden fylle tankens to kanoner med ammunisjon. Ammunisjon kan samles på samme måte som man frigjør Slimer på. Når en av tankene i kampen er tom for Hit Points (HP), blir motorrommet til tanken åpnet, og det blir mulig for enten Rocket eller monstrene å slenge seg selv inn i motoren for å sprenge tanken i lufta. Senere i spillet får Rocket muligheten til å delta i en turnering for slike kamper.

Monstre[rediger | rediger kilde]

Det finnes mange forskjellige typer monstre i Slimenia. Bare noen av disse er medlemmer av The Plob, men alle har til felles at de vil stoppe Rocket fra å redde de andre innbyggerne i Boingburg. Ved å ta et monster opp på ryggen og kaste dem på en jernbanevogn, kan Rocket frakte monstrene til museet i Boingburg. Noen av monstrene blir vennlige når 30 av samme type har blitt samlet, og kan da brukes som hjelpere under kampene.

Slimer[rediger | rediger kilde]

Sett vekk ifra Rocket, finnes det 100 Slimer i spillet. Alle av disse har blitt kidnappet av The Plob, og bare Rocket kan redde dem. Mange av Slimene gir Rocket gaver når han redder dem, imens andre forteller om hemmeligheter, blir med Rocket som hjelpere, eller starter egne butikker i Boingburg. Selv om disse skapningene er fiendtlige i Dragon Quest-hovedserien, er de vennlige i Rocket Slime.

Flerspillerdel[rediger | rediger kilde]

Rocket Slime inneholder en flerspillerdel, hvor mange spillere kan delta i kamper seg imellom. Hver spiller velger en av flere tanker, og blir satt til å ødelegge motstanderens tank. For å benytte seg av flerspillerdelen, må hver av deltakerne ha sitt eget spill.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]