Donald Thomas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Donald Thomas
Født1. juli 1984[1]Rediger på Wikidata (39 år)
Freeport
BeskjeftigelseFriidrettsutøver Rediger på Wikidata
Utdannet vedAuburn University
NasjonalitetBahamas
SportFriidrett
Høyde190 centimeter

Donald Thomas (født 1. juli 1984) er en friidrettsutøver fra Bahamas som konkurrerer i høydehopp.

Thomas var basketspiller som student på Lindenwood University i Missouri. Han hadde en enorm spenst og ble utfordret til å prøve høydehopp av en friidrettstrener og han klarte 2,10 uten å ha trent høydehoppsteknikk. Hans første internasjonale stevne var under Commonwealth Games 2006 i Melbourne. Han kom på fjerdeplass med ny personrekord på 2,23.

Han ble verdensmester 2007 i Osaka med et hopp på 2,35. I høydefinalen klarte han 2,35 i sitt første forsøk, mens regjerende verdensmester svenske Stefan Holm og Martyn Bernard misslyktes i sine tre forsøk på høyden. Russiske Jaroslav Rybakov og Kyriakos Ioannou klarte begge i sitt andre forsøk. På neste høyde 2,37 rev alle ut seg og Thomas var verdensmester.

Etter hans overraskende seier i VM med dårlig høydehoppteknikk begynte han å jobbe med teknikken, men resultatene uteble og en ankelskade kom i tillegg. Først i 2010 sesongen klarte han igjen å hoppe over 2,30 m.

Thomas er Bahamas' andre verdensmester i høydehopp, den første er Troy Kemp som vant 1995. Kemp har nasjonsrekorden med 2,38.

Han vant gull i høydehopp under de Panamerikanske leker 2011 i Guadalajara i Mexico.

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ World Athletics Database, World Athletics utøver-ID 221630[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]