Domino (2019)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Domino
Generell informasjon
GenreKrimthriller, kriminalfilm,[1] thriller[1]
Utgivelsesår2019
NasjonalitetBelgia, Danmark, Frankrike, Italia, Nederland
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrian De Palma Rediger dette på Wikidata
ManusPetter Skavlan Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Michel Schønnemann
MusikkPino Donaggio Rediger dette på Wikidata
FotoJosé Luis Alcaine Rediger dette på Wikidata
KlippBill Pankow Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeNikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten, Guy Pearce, Eriq Ebouaney,[1] Søren Malling,[1] Thomas W. Gabrielsson,[1] Ardalan Esmaili,[1] Paprika Steen,[1] Sachli Gholamalizad,[1] Esben Dalgaard Andersen,[1] Jacob Hauberg Lohmann,[1] Nicolas Bro,[1] Sus Wilkins,[1] Ilias Addab,[1] Morten Holst,[1] Bieke Ilegems,[1] Olaf Ait Tami,[1] Ella-June Henrard,[1] Dulfi Al-Jabouri,[1] Jon Lange[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)Saban Capital Group
Premiere(r)31. mai 2019
Eksterne lenker

Domino er en thrillerfilm fra 2019, regissert av Brian De Palma. Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten, Guy Pearce og Eriq Ebouaney spiller hovedrollene. I USA ble filmen utgitt den 31. mai 2019.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Politibetjent Christian Toft og Lars Hansen i København blir sendt for å sjekke en rapport om en forstyrrelse i en leilighet. Når de ankommer, finner de en mann som forsøker å forlate bygningen med blod på skoene sine. Toft antar at han er angriperen, og setter ham i håndjern. Hansen går ovenpå for å sjekke mannens leilighet, når Toft innser at han ved et uhell lot pistolen sin ligge hjemme. De oppdager en leilighet fylt med skytevåpen og eksplosiver, samt en død mann. Ved hjelp av en kniv bryter angriperen seg løs, og angriper Hansen som dør av skadene. Toft følger etter angriperen over taket, men begge faller flere etasjer ned. Toft blir skadd, og ser tre menn komme og banke opp angriperen før de tar ham med seg.

Politiet identifiserer angriperen som Ezra Tarzi, en emigrant fra Libya og tidligere spesialstyrke-operatør hvis foreldre ble drept av Salah Al-Din, en ISIS-leder kjent som «Sheikh» som smugler våpen og eksplosiver gjennom en tomat-importør med base i Brussel. Han er ansvarlig for mange terrorangrep som han filmer og legger ut på Internett. I mellomtiden blir Al-Dins håndlanger Tarzi og hans familie bortført av CIA-offiser Joe Martin, som har forfulgt Al-Din helt siden han drepte fem av CIA-kollegaer flere år tidligere. Martin presser en motvillig Tarzi til å jobbe på hans vegne.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Nikolaj Coster-Waldau.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz