Django – hevneren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Django – hevneren
orig. Django
Generell informasjon
Utgivelsesår1966
Prod.landItalia
Spania
Lengde92 min.
Språkitaliensk
Bak kamera
RegiSergio Corbucci
MusikkLuis Enríquez Bacalov
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Django – hevneren er en spagettiwestern fra 1966 regissert av Sergio Corbucci med Franco Nero i hovedrollen som tittelkarakteren.

Filmen var en internasjonal samproduksjon mellom Italia og Spania og ble dubbet til en rekke språk, blant annet engelsk. Lik som For en neve dollars bygger Django – hevnerenAkira Kurosawas japanske samuraifilm Yojimbo fra 1961.

Handling[rediger | rediger kilde]

På grensen mellom Mexico og USA går en person i uniform og drar på en kiste, og blir vitne til at meksikanske banditter binder fast en prostituert, María, til en bro og pisker henne. Bandittene ble sendt av håndlangere av Major Jackson, en rasistisk tidligere offiser, som ønsker å drepe María ved å korsfeste henne på toppen av et brennende kors.

Mannen, som identifiserer seg selv som Django, skyter alle bandittene, og tilbyr beskyttelse til Maria. Paret ankommer en spøkelsesby, befolket av Nathaniel, en bartender, samt fem prostituerte. Nathaniel forklarer at byen er en "nøytral sone" i en pågående konflikt mellom Jackson og general Hugo Rodríguez.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]