Hopp til innhold

Diskusjon:«Fram»

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen «Fram» er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå B på kvalitetsskalaen. (Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Middels Denne artikkelen er av middels prioritet innen sitt emne.

Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' geografi

Underprosjektets logo Artikkelen «Fram» er del av underprosjektet Sjøfart, som jobber med å forbedre sjøfart-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til brukernavnet ditt på prosjektsiden.Nyttige lenker: Sjøfartsportal · Stilmanual for skipsartikler · Prosjektdiskusjon · Se hvordan artikkelen er vurdert

Jeg ser at noen historiske båter, fly m.m. har «» i navnet sitt, er dette nødvendig? --Ssu 22. nov 2004 kl.07:51 (UTC)

Personlig synes jeg det er fjollete, og over grensen til det "hyperkorrekte" (ønske om å være så korrekt at man blir ukorrekt). Og når selv ikke artikkelens brødtekst bruker guillemets rundt Fram, så mener jeg at det er unødvendig i tittelen, også. Kissa 22. nov 2004 kl.08:13 (UTC)
Et leksikon bør være korrekt, og alle skip skal ha navnet i anførselstegn. Det er dette som er det korrekte. Wolfram 22. nov 2004 kl.14:08 (UTC)

Ny artikkel på engelsk[rediger kilde]

Til orientering for dei som ikkje har sett det: Nansen's Fram expedition

Hordaland 5. okt 2009 kl. 17:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen «Fram». Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 00:46 (CEST)[svar]

Hovedmotoren?[rediger kilde]

Hovedmotoren i Fram er i dag en Svensk AB Diesel, som ble satt inn i 1910.

Før det satt det en Aker dampmaskin.

Kan en hovedmotor, selv om det er en maskin som bare brukes innimellom være en damphjelpemaskin. I vanlig maritime miljøer er begrepet hjelpemotor alltid benyttet om motorer som ikke er til direkte fremdrift. F.eks, generatorsett, pumpemotorer, nødgenerator.

Så jeg mener da at hovedmotoren bør settes til Opprinnelig: Aker dampmaskin, ( -1909) Nåværende: AB Diesels Motorer (1910 -)