Det gyldne landet Elidor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det gyldne landet Elidor
Basert påElidor
ForfatterAlan Garner
Oversatt avSiri Ness
SjangerFantasy
Prod.landNorge
Utgivelsesår1981
Episoder9
Lengdeca 30 min. (per episode)
RegissørKyrre Haugen Bakke
MusikkFinn Ludt
Periode27. juni22. august 1981
Skuespillere
MedvirkendeArne Bang-Hansen
Rolf Søder
Olav Torget
Axel Ivar Hansen
Ingrid Heggebø
Svein Tindberg

Det gyldne landet Elidor er et norsk fantasy-hørespill for barn og ungdom som gikk på NRK Radio i 1981. Hørespillet er på ni deler og ble sendt i Lørdagsbarnetimen. Det er basert på Alan Garners fantasyroman Elidor (1965).[1]

Den ble sendt i reprise i 1986 og 1994.

Handling[rediger | rediger kilde]

De fire Manchester-barna Nick, Roland, David og Helen driver gatelangs i byen mens foreldrene deres pakker for flytting. Ved en tilsynelatende tilfeldighet havner de i Torsdagsgaten der så godt som alle bygningene er revet. De støter på en gammel spillemann som lokker dem inn i en gammel kirke med sitt spill. Kirken viser seg å være en portal til en annen verden; Elidor. Spillemannen er ingen ringere enn denne verdenens konge; Malebron. Han trenger barna til å ta vare på Elidors fire umistelige skatter; et sverd, et spyd, en sten og en skål fylt med lys. Landet ligger nå mørkt og øde, men hvis barna kan ta med seg de fire skattene kan Malebron lete etter Findhorn. Et gammelt kvad sier at hvis Findhorns sang lyder så vil mørket vike fra Elidor.

Barna tar med seg skattene hjem til sin verden. Der gjemmer de dem og ganske snart begynner de å glemme det som har skjedd. Alle, unntatt Roland, tror etter et års tid at Elidor bare var innbildning. Imidlertid skjer det snart ting som gjør det klart for dem at selv om de anser seg som ferdige med Elidor, så er ikke Elidor ferdige med dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Tekniske data

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Det gylne landet Elidor - Torsdagsgata». NRK Radio (norsk). Besøkt 26. juli 2017. [død lenke]