Det gode liv i Alaska

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det gode liv i Alaska
orig. Northern Exposure
Generell informasjon
SjangerDrama / Komedie
Prod.landAmerikansk
Sesonger6
Episoder110
Lengdeca. 45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRob Morrow
Janine Turner
Barry Corbin
John Corbett
Darren E. Burrows
John Cullum
Cynthia Geary
Elaine Miles
Bak kamera
SkapereJoshua Brand
John Falsey
KomponistDavid Schwartz
Sending
Periode12. juli 199026. juli 1995
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Det gode liv i Alaska (orig: Northern Exposure) er en amerikansk delvis noe surrealistiske TV-serie som gikk på CBS fra 1990 og 1995. Serien starter med at den nyutdannede jødiske legen fra New York Joel Fleischmann (Rob Morrow) ender opp i den lille byen Cicely i Alaska (egentlig Roslyn i Washington), som har betalt for utdannelsen hans fordi de trengte en lege på stedet.

Den ubestridte lederen i byen er millionæren og den tidligere astronauten Maurice Minnifield (Barry Corbin). Av andre figurer kan nevnes den vakre piloten Maggie O'Connell (Janine Turner) som har et hat-kjærlighetsforhold til Fleischmann, radioverten Chris Stevens (John Corbett), kafeverten Holling Vincoeur (John Cullum) og hans unge samboer, senere hustru, Shelly Tambo (Cynthia Geary), Minnifields naive assistent med indiansk bakgrunn Ed Chigliak (Darren E. Burrows) og Fleischmanns innfødte resepsjonist Marilyn Whirlwind (Elaine Miles). De fleste figurene i serien fremstår som spesielle typer, og som sådan kan den til tider minne om Twin Peaks, selv om den ikke på langt nær er like dyster.

I begynnelsen spant mye av handlingen rundt Fleischmanns problemer med å passe inn i et lokalmiljø han uansett ikke trives i. Utover i serien blir imidlertid temaene flere og mer komplekse, og kretser rundt flere av hovedpersonene i serien. Etter den femte sesongen forlot Morrow serien for å satse på en (mislykket, skulle det vise seg) Hollywood-karriere. Han ble erstattet av Phil Capra (Paul Provenza).

I Norge gikk serien på TV3 fra 1992,[1] og på TV 2 fra 1997. Den ble sendt på NRK2 i 2018 og 2019.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «VELKJENT HØSTMENY PÅ TV3». NTB. 25.8.1992. «Av de nye seriene knytter det seg størst forventninger til "Det gode livet i Alaska" ("Northern Exposure"). Den amerikanske serien beskrives som en blanding av "Twin Peaks" og "L. A. Law"» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]