Det Betales

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det Betales
OpphavNorge
SjangerPopmusikk
Nettstedhttps://www.betales.no/

Det Betales er et norsk band som ble dannet i 1976, som et hyllestband til The Beatles.

Tor Henning Olsen er bandets leder, og mange musikere har kommet og gått gjennom årene. Deres første oppdrag var en uke på selveste Rosekjeller'n i Oslo og etterhvert fikk bandet oppdrag over hele landet. De ble presentert av Odd Grythe i programmet Husker du på NRK i 1984, og gjorde konsert i Oslo konserthus året etter. Bandet har holdt konserter i blant annet Argentina, England, Spania, Polen og Skandinavia. Bandet har spilt sammen med blant andre Tony Sheridan, som spilte med The Beatles under deres opphold i Hamburg i 1960. De har også samarbeidet med Beatles-manageren Alan Williams.

I april 2008 ble Det Betales sitt aller første album (CD) utgitt. Det selvtitulerte albumet består av originalmusikk sunget på norsk. Albumet ble utgitt på Tylden & Co. og ble produsert av svenske Peter Nord. Dette albumet ble senere relansert under artistnavnet Olzen med albumtittel Guri & en Chevy.

I 2009 ble dobbeltalbumet Norwegian Would utgitt, også produsert av Peter Nord og utgitt av Tylden & Co. I februar 2009 ble bandet tatt ut til den polske finalen i Eurovision Song Contest med låten Jacqueline. Bandet reiste til Warszawa til direktesendt tv finale.

I 2011 markerte Liverpool by 50-årsjubileum for utgivelsen av My Bonny, som ble utgitt med Tony Sheridan og The Beatles i 1961. Sammen med Tony Sheridan på scenen i Liverpool sentrum foran ca. 40 000 engelskmenn var norske Det Betales. Bandet har også gjort mer enn 50 konserter på legendariske Cavern Club i Liverpool.

2016 skal bandet ut med showet The Beatles 50 years ago, sammen med Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen. I år er det Alt fra The Beatles 1966 som skal fremføres på scener over hele landet. Bandet feirer også 40-årsjubileum med konsert i Drammens Teater.

2020 Bandet gjør Best of Beatles konserter på kulturscener over hele Norge.

2023 Det Beatles gjør konsert med Drammen Symfoniorkester i Drammens Teater

Bandmedlemmer 2023[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Deltar på

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]