Hyllestband

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hyllestband (fra engelsk, Tributeband) er et band som lager musikk eller spiller musikk fra andre artister/band for å hylle disse.

Et av de tidligste hyllestband var The Buggs som kopierte The Beatles1960-tallet. De ga ut hyllestalbumet The Beetle Beat som hadde Beatles coverlåter.[trenger referanse]

Det er ikke alltid at en artist setter pris på sin hyllestband. Bon Jovi saksøkte et av sine tributeband, Blonde Jovi.[1]

Tim «Ripper» Owens var vokalist i British Steel som var et hyllestband for Judas Priest, og ble senere (1996) vokalist for bandet han hyllet. Denne hendelsen lå til grunn for filmen Rock Star fra 2001 med Mark Wahlberg.

No Way Sis er et hyllestband til Oasis, og gikk så langt at de fikk en UK Top 20 hit i Storbritannia i 1997 med sangen «I'd Like to Teach the World to Sing». De ble også bedt av Oasis til å stille opp for dem på en konsert i Paris som Oasis hadde kansellert.

A-Teens (tidligere ABBA-teens) er et annet hyllestband som gjorde suksess og spilte inn fire studioalbum. De lå på topplistene i flere land med sine album og singler. The Iron Maidens er et kvinneband etablert i 2001 som hyllest til rockegruppen Iron Maiden.

Hyllestalbum[rediger | rediger kilde]

Hyllestalbum eller tributealbum er musikkalbum bestående av coverlåter fra et spesielt band eller en artist. Et hyllestalbum kan være rettet til en eller flere artister og gjerne publisert i forbindelse med jubeleer eller andre markeringer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]