Derrick Sherwin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Derrick Sherwin
Født16. april 1936
High Wycombe
Død17. oktober 2018 (82 år)
Ektefelle Jane Sherwin (19561982)
Beskjeftigelse Skuespiller, skribent, TV-produsent, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia

Derrick Sherwin (født 16. april 1936, død 29. oktober 2018) var en britisk produsent, forfatter og skuespiller.

Han er kjent som manusredigerer (196869) og produsent (19691970) for Doctor Who. Han var manusredigerer på serien fra historien The Web of Fear til The Mind Robber. På sistnevnte skrev han også den første episoden, som er ansett som en av de mer nyskapende i seriens historie.[trenger referanse] Han skrev også manuset til historien The Invasion, som introduserte United Nations Intelligence Taskforce (UNIT). Den var basert på et utkast av Kit Pedler.

I 1968/1969 fikk Sherwin en større rolle innen produksjonen av serien og han var uoffisielt assisterende produsent på resten av seriens sjette sesong. Terrance Dicks tok da over rollen som manusredigerer. På historien The Space Pirates jobbet Sherwin igjen som manusredigerer fordi Dicks var opptatt med å skrive neste historie, The War Games. Sherwin tok deretter over som produsent for serien etter Peter Bryant i 1969 og han produserte The War Games, hyrte Jon Pertwee som den tredje Doktoren etter at Patrick Troughton sluttet og produserte hans første historie, Spearhead from Space. I sistnevnte historie hadde Sherwin en liten rolle som vakt på en parkeringsplass etter at han sparket skuespilleren som opprinnelig fikk rollen fordi han ikke klarte å spille den.

Etter Doctor Who var Sherwin produsent for Paul Temple, The Man Outside (1972), Ski-Boy (1973) og The Persils of Pendragon (1974).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]