Den sorte dame

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaptein Sabeltanns sjørøverskute, Den Sorte Dame

Den sorte dame er sjørøverskipet til Terje Formoes oppdiktede sjørøverskikkelse Kaptein Sabeltann.

En modell i full størrelse ble bygd ved Risør Trebåtbyggeri[1] under ledelse av Ole Jacob Broch og Ingar Sørensen i 1993 som kulisse til teaterforestillinger med Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand. Det var sistnevnte som sto for designet av skuta. Det tok kun 3 måneder fra byggingen startet til sjøsettingen i Risør. Den ble døpt av Wenche Foss på Aker Brygge i 1994. Den ble så seilt til Kristiansand.

Da Den sorte dame hadde tiårsjubileum i 2003, fikk gjestene møte skuespillere utkledd som Kaptein Sabeltann og hans menn ombord i båten hver gang den kjørte. Våren 2005 ble Den sorte dame restaurert, hodeskallen bakk på fikk skiftet farge fra gull til sølv.

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Magasinet Seilas nr 4, 1994

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tjenester». Risør Trebåtbyggeri A/S. Besøkt 25. januar 2021. «Risør Trebåtbyggeri er kjent for sin kvalitet og kreativitet. Det har ført til flere oppdrag utenom det vanlige. Kaptein Sabeltanns skute “Den Sorte Dame” og Greven av Grals “Grevinnen” (ex Klara) som begge seiler i Dyreparken er designet og bygget ved Risør Trebåtbyggeri.»