Drømmen om Kaptein Sabeltanns rike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Drømmen om Kaptein Sabeltanns rike
Generell informasjon
SjangerBarnefilm / Eventyr
Prod.landNorsk
Utgivelsesår1996
Lengde70 min.
SpråkNorsk
AldersgrenseA [1] (Norge)
Bak kamera
ManusforfatterJan Robert Jore
Terje Formoe
Cecilia Solberg
KomponistTerje Formoe
Alf Emil Eik
Foran kamera
Hovedrolle(r)Terje Formoe
Svein Haagensen
Fredrik Hognerud Træland
Annen informasjon
FilmselskapMedia Service
Grappa Musikkforlag
Premiere(r)8. november 1996 (Norge) (VHS) [2]
19. oktober 2001 (Norge) (DVD) [1]
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Drømmen om Kaptein Sabeltanns rike er en norsk eventyrfilm for barn om Kaptein Sabeltann fra 1996. Rollen som Kaptein Sabeltann spilles av Terje Formoe.

VGs anmelder gav den terningkast fire.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om Joachim, en gutt som er en kjempestor fan av Terje Formoes sjørøverfigur Kaptein Sabeltann. Foreldrene til Joachim er ikke så begeistret over Joachims interesse for Kaptein Sabeltann. En dag sovner Joachim i båten han er ute på tur med, og drømmer om at han møter sjømannen Ruben den Røde. Ruben er overbevist om at Pinky og Sunniva har blitt kidnappet av Kaptein Sabeltanns menn, og blir holdt fanget i borgen hans på vulkanøya Abra, også kalt Det Usynlige Land, hvor Kaptein Sabeltanns rike er. Tante Bassa har bedd Ruben dra for å befri Pinky og Sunniva, men roret til Ruben har blitt ødelagt på ferden, men heldigvis kan Joachim hjelpe. Samtidig er en ung gutt ved navn Marco på flukt gjennom jungelen på sydhavsøya Shangri-La. Han er Pinkys lillebror og har stjelt en magisk diamant fra den onde jungelfyrsten Maga Kahn, en diamant som også selveste Kaptein Sabeltann vil ha kloa i, så han en gang for alle kan få tak i Grusomme Gabriels skatt og gullanker i Kjuttaviga.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen ble utgitt på video i 1996 og vist på NRK i 1998. I 1999 kom filmen på VHS på nytt, denne gangen med nytt omslag og med SF Norge som distributør. I 2001 ga SF Norge ut filmen på DVD med samme omslag som VHSen fra 1999. I 2007 ble den gitt ut på DVD igjen med enda et forandret omslag.

DVD-utgivelsen inneholder ekstramateriale som «Den store Kaptein Sabeltann-dagen» og «Hver gang en stjerne faller» (Karaokelåt)

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Dagbladet Film
  2. ^ VG - Videoguide (01.11.1996 - Side: 33)
  3. ^ VG - Videoguiden (8.11.1996, s.33)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]