«Grevinnen»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Grevinnen» til kai i Kaptein Sabeltanns verden

«Grevinnen» er et sjørøverskip i Terje Formoes fortellinger om sjørøveren Kaptein Sabeltann. Skipet tilhører rollefigurene Greven av Gral og Sibylla, Grevinnen av Gral.

En stor modell av skuta seiler i Kaptein Sabeltanns verden i Kristiansand Dyrepark, hvor den også møter på skuta til Kaptein Sabeltann, «Den sorte dame».

Skuta het tidligere «Klara», og var skuta til Thorbjørn Egners sjørøverskikkelse Kaptein Sorte Bill. Den ble bygget og designet på Risør Trebåtbyggeri til tegningene av Egner.[1] Til den nye versjonen av den musikalske barne- og familieforestillingen Kaptein Sabeltann og den forheksede øya, som skulle uroppføres i 2007, ble det bestemt at Greven av Gral skulle ha en skute. Istedenfor å bygge en ny, ble «Klara» ombygd til «Grevinnen».

Risør Trebåtbyggeri har også bygget «Den sorte dame».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tjenester». Risør Trebåtbyggeri A/S. Besøkt 25. januar 2021. «Risør Trebåtbyggeri er kjent for sin kvalitet og kreativitet. Det har ført til flere oppdrag utenom det vanlige. Kaptein Sabeltanns skute “Den Sorte Dame” og Greven og Sibyllas “Grevinnen” (eks Klara) som begge seiler i Dyreparken er designet og bygget ved Risør Trebåtbyggeri.»