Den siste natt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den siste natt
orig. Letty Lynton
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiClarence Brown
ProdusentHunt Stromberg
ManusforfatterJohn Meehan
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Den siste natt (originaltittel: Letty Lynton) er en amerikansk drama- og førkodefilm fra 1932 regissert av Clarence Brown med Joan Crawford, Robert Montgomery og Nils Asther i hovedrollene.

Dreieboken var skrevet av John Meehan, etter teater-stykket Letty Lynton av Marie Belloc Lowndes.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Letty Lynton har i en lengre periode bodd i Montevideo i Uruguay. Hun ønsker å avslutte sin affære med Emile Renaul. Etter flere mislykkede forsøk på å forlate ham, er den eneste måten hun finner på å forlate landet. På et dampskip tilbake til USA møter Letty en rik amerikaner Jerry Darrow (spilt av Robert Montgomery) og blir umiddelbart tiltrukket av ham. Etter to uker til sjøs, har de blitt forelsket. På julaften kysser de to for første gang, og han frir til henne kort tid senere. Men i New York City blir Letty sjokkert når hun ser Emile vente på henne ved en kai. Lettys mor, fru Lynton, er en forbitret, gammel kvinne som ikke viser noen kjærlighet til Letty, som hun anser som alt for uansvarlig.

Emile forsøker deretter å true Letty til å bli sammen med ham igjen, hvis ikke kommer han til å vise Jerry hennes eksplisitte kjærlighetsbrev som hun skrev til Emilie før hun ble forlovet med Jerry. Letty bestemmer seg for å begå selvmord, i stedet for å tilbringe livet sammen med Emile. Letty legger gift i et glass champagne, men Emilie dukker opp, slår henne ned, og plukker opp glasset hennes og drikker opp all giften.

Etter at Emilie har dødd, rydder Letty opp på rommet, tørker vekk hennes egne fingeravtrykk, og reiser sin vei. Dagen etter, kort tid etter at Letty og Jerry har reist på besøk til foreldrene hans, kommer en politi-etterforsker fra New York og tar med Letty til distriktsadvokat John J. Haney. Han beskylder Letty for dødsfallet til Emilie, og de konfronterer henne med de gamle kjærlighetsbrevene mellom henne og Emilie.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Joan Crawford.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]