Delta Goodrem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Delta Goodrem
Delta Goodrem in Concert Cropped.jpg
Født 9. november 1984 (32 år)
Sydney
Yrke
6 oppføringer
Nasjonalitet Australia

Delta Lea Goodrem (født 7. november 1984 i Sydney, Australia) er en australsk sanger-låtskriver, pianist og skuespiller.

Delta Goodrem har spilt piano siden hun var 7 år. I løpet av barndommen var hun med i flere reklamefilmer, og for pengene sendte hun en demo til sitt favorittfotballag, The Sydney Swans. Hun håpet på å få synge nasjonalsangen på en av kampene deres. Fotballaget sendte demoen videre til manageren Glenn Wheatly, og hun fikk dermed en platekontrakt med Sony. Da var hun bare 15 år.

Delta Goodrem ble kjent i 2002, da hun var med i den australske såpeoperaen Neighbours, der hun spilte Nina Tucker.

Musikken hennes er i sjangerne pop og ballader. Pianoet er alltid med, men hun kan også spille gitar. Når hun opptrer live, er hun alltid barfot. Hun er veldig inspirert av adult contemporary og klassisk musikk.

I 2003 fikk Delta Goodrem lymfekreft, men hun ble heldigvis helt bra igjen. Etter hun i 2005 skrev kontrakt med Columbia Records i USA, klatret singelen Lost Without You fort opp på Topp 20, men hun ble allikevel droppet av selskapet. I 2008 fikk hun en kontrakt med Mercury/Decca Records. Juni samme året kom hennes amerikanske debutalbum Delta. Hennes egentlige debutalbum het Innocent Eyes, og kom i 2003. Det gjorde henne til en av Australias bestselgende kvinnelige kunstnere, og albumet lå som nr. 1 på listene i 29 uker i strekk. Albumet solgte over 1 million eksemplarer bare i Australia, og 1,5 millioner eksemplarer internasjonalt.

Delta Goodrem er kjent for duetten Almost Here som hun sang med Brian McFadden våren 2005.

Delta kom i 2012 ut med cd-en "Child of the universe" Hun har også kommet med flere singler de siste årene de mest kjente er "Only Human" og "Wings"

Hun har vært coach på The Voice Australia og The Voice Kids Australia

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]