Brian McFadden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brian McFadden
Født12. apr. 1980[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Dublin
BeskjeftigelseSanger og låtskriver, sanger, musiker Rediger på Wikidata
EktefelleKerry Katona (20022006)
Vogue Williams (20122017)
NasjonalitetIrland
Musikalsk karriere
KallenavnBryan McFadden
SjangerPop
InstrumentGitar, piano
Aktive år1998–nåtid
PlateselskapBMF, Sony BMG, Universal Music
Nettstedbrianmcfadden.com.au
IMDbIMDb

Brian Nicholas McFadden (født 12. april 1980 i Artane, Dublin) er en irsk sanger.

McFadden er mest kjent som et medlem av boybandet Westlife. Han forlot gruppa den 9. mars 2004 for å jobbe med soloprosjekt. Mens han var medlem av Westlife kalte han seg for Bryan McFadden, men endret navnet til dåpsnavnet Brian McFadden etterpå. Han sluttet i Westlife for å bruke mer tid på familien.

Han utga sin debutsingel «Real to Me» i september 2004, og den fikk en førsteplass på britiske hitlistene. Hans andre singel, «Irish Son», ble utgitt i november 2004 og gikk til 6.-plass på de britiske listene. Men hans album, også kalt for «Irish Son», nådde bare en skuffende 30.-plass og den påfølgende singelen «Demons» fra albumet nådde kun plass 28. mai 2005.

Videoen for «Irish Son» skapte en del kontrovers ettersom den viste en Christian Brothers skole i Sutton mens sangteksten impliserte at McFadden hadde blitt psykisk mishandlet ved en slik skole, selv om han i realiteten ikke hadde gått på en sådan. Sangen kritiserte det grep som den katolske kirke hadde på det irske samfunnet tidligere, til tross for at forholdene hadde endret seg da McFadden ble født.

McFadden var gift med Kerry Katona fra jentegruppa Atomic Kitten i 2002. Ekteparet har to barn, Molly og Lilly Sue, men de annonserte i september 2004 at de skulle separeres. Skilsmissen gikk gjennom cirka to år senere.

I august 2004 spilte han inn duetten «Almost Here» sammen med den australske sangeren og skuespilleren Delta Goodrem, og i desember samme år ble de sammen. «Almost Here» nådde en tredjeplass på hitlistene i Storbritannia i februar 2005, og førsteplass i Australia noen uker senere. Sommeren 2005 turnerte han sammen med henne på hennes "Visualise Tour", der de blant annet sang «Almost Here» og «Flying Without Wings» (sang han hadde spilt inn sammen med Westlife). Paret er idag forlovet.

Våren og sommeren 2006 spilte han inn sitt nye album som kom ut senere på året. Albumet inneholdt blant annet en ny duett med den amerikanske country-artisten LeAnn Rimes som heter «Everybody's Someone».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]