David Kilcullen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
David John Kilcullen
Ph.D., F.R.G.S
DavidKilcullen.jpg
Født1967 (alder 50–51)
Utdannet ved Royal Military College, University of New South Wales
UtdannelsePh.D. i Politisk antropologi
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Australia
Medlem av Royal Geographical Society
Utmerkelser Department of the Army Civilian Awards

Dr. David Kilcullen er en australsk forfatter og konsulent når det gjelder bekjempelse av opprørsvirksomhet og anti-terror. Han er også grunnlegger og administrerende direktør i Caerus Associates, et konsulentselskap som er basert i Washington D.C.

Han er en tidligere australsk oberstløytnant og militær analytiker i Army Royal Australian Infantry Corps. Kilcullen var utlånt til United States Department of State Office som koordinator og strateg for kontraterrorisme. Han var spesialrådgiver for den tidligere utenriksminister Condoleezza Rice når det gjaldt virksomheten til opprørere og terrorister. I 2007 var han seniorrådgiver for general David Petraeus i Irak. Kilcullen har også vært rådgiver for både den britiske regjeringen og den australske regjeringen, for North Atlantic Treaty Organization og International Security Assistance Force, i tillegg til å hjelpe en rekke andre private og offentlige institusjoner.

Kilcullen har en doktorgrad i filosofi og politisk antropologi fra University of New South Wales som er en del av Australian Defence Force Academy, der han hadde fokus på effekter av gerilja-krigføring på ikke-statlige politiske systemer i tradisjonelle samfunn. Hans doktoravhandling ved dette universitetet handlet om de politiske konsekvensene av militære operasjoner i Indonesia fra 1945 til 1999 som også hadde søkelyset på hvordan gerilja-krigføringen fungerte og satte sitt preg på dette landet i denne perioden. Dr. Kilcullen ble uteksaminert fra Australian Defence Force School of Languages i 1993 med en diploma innen anvendt språkvitenskap i indonesisk og han ble en kvalifisert translatør og tolk for språkene indonesisk, malaysisk, fransk og en rekke moderne arabiske språk.

Kilcullen har tjenestegjort under flere fredsbevarende og fredsopprettende operasjoner og kampanjer i Sørøst-Asia, stillehavsøyene og Midtøsten som hadde fokus på gerilja-krigføring. Hans utenlandstjeneste i det australske militæret inkluderte også flere turer både til Irak og Afghanistan. Han tjenestegjorde også i Øst-Timor i 1999 som sjef for et kompani som var en del av andre bataljon, Royal Australian Regiment. Australske styrker var i Øst-Timor som en del av De forente nasjoners internasjonale styrke for Øst-Timor.

Før han ble utlånt til United States Department of State, var Kilcullen oberstløytnant og analytiker i den australske militære hovedkvarteret. Han tjenestegjorde som sjefstrateg og koordinator innen kontraterrorisme og i denne posisjonen arbeidet han i Pakistan, Afghanistan, Irak, Afrikas horn og i Sørøst-Asia. Han har også skrevet flere artikler om det irakiske opprøret etter fallet av diktatoren Saddam Hussein. Han hjalp også til med å designe en doktrine for USAs utenrikspolitiske strategi. Hans bok The Accidental Guerrilla: Fighting Small Wars ble publisert tidlig i 2009.