David Icke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
David Icke
FødtDavid Vaughan Icke
29. apr. 1952[1][2]Rediger på Wikidata (72 år)
Leicester (England)[3]
BeskjeftigelseSportsjournalist, fotballspiller, skribent, ufolog, konspirasjonsteoretiker (reptilians conspiracy theory, Holocaustbenektelse, Illuminati, Den nye verdensordningen, konspirasjonsteorier om 11. september, desinformasjon om covid-19), vaksinemotstander, TV-programleder, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

David Vaughan Icke (født 1952) er en britisk forfatter, konspirasjonsteoretiker og tidligere sportsjournalist. Han er mest kjent for sine teorier om at verden styres av en «usynlig hånd» bestående av reptiler fra verdensrommet i menneskeham. Disse har under seg bygget et hierarki av maktorganisasjoner som kontrollerer nasjoners styresett, bank og finansnæringen, matvareindustrien, legemiddelindustrien, media og militære organer, etter en systematisk agenda om totalt verdensherredømme som strekker seg tilbake til oldtiden.

Han har skrevet over 20 bøker om konspirasjoner og holdt foredrag i en rekke land.

Bakgrunn og ideer[rediger | rediger kilde]

David Icke er tidligere målvakt og sportsjournalist. I starten av 1990-årene skal han ha hatt sterke overnaturlige opplevelser. Han sluttet da i sin gamle jobb og vakte stor oppsikt da han på TV påsto å være «Guds sønn». I midten av 1990-årene spådde han at det i perioden fra årtusenskiftet og fram til 2012 ville bryte ut kaos i verden. Krig, økonomisk kollaps, terror og naturkatastrofer ville ramme menneskene med full kraft.

Icke har uttalt at det finnes en «arisk» menneskerase som opprinnelig stammer fra planeten Mars, et folk som for flere tusen år siden okkuperte jorden. Han har hevdet at mange av lederne i verden har blod eller slekt som gjør dem «vibrasjonsmessig kompatible» til å bli «overskygget» (tatt over) av en form for krypdyr (reptiler) eller øgler som lever i en annen dimensjon, «den lavere, fjerde dimensjon». De har blant annet behov for menneskelig blod og negative følelser for å kunne opprettholde sin kontroll over menneskene. Hvis de ikke får dette, kan deres tilstedeværelse i menneskekropp bli mer synlig. De har ikke følelser i vanlig menneskeforstand, men er kalde og kyniske psykopater som er hensynsløst besatt av å nå sine mål. Ifølge Icke har mange sett hvordan mennesker som er besatt av krypdyrlikenende humanoide skapninger, i enkelte situasjoner skifter utseende til krypdyrform, og synske personer vil kunne se krypdyrformen i energifeltet deres. Icke har påstått at tidligere president George W. Bush, dronning Elizabeth II og musikeren Kris Kristofferson er blant disse «krypdyra».

Han har videre hevdet at menneskene i virkeligheten styres av en hemmelig organisasjon kalt Illuminati, og at denne organisasjonen er koblet opp til boka Sions vises protokoller, en forfalskning som i sin tid ble brukt for å fremme anti-semittisme i Tsar-Russland og seinere Hitler-Tyskland. Han har også uttalt at han er overbevist om at det var jødiske grupperinger som stod bak første verdenskrig. Denne koblingen og andre uttalelser har ført til anklager om antisemittisme og lefling med høyreekstrem ideologi.

David Icke har skrevet flere bøker, deriblant The Biggest Secret – the book that will change the world (1999) og Alice in Wonderland and the World Trade Center Disaster (2002). Han har også holdt en rekke foredrag og og lagt ut filmer på internett. På tross av sine svært kontroversielle teorier, har han tilhengere over hele verden.

Icke anklages av enkelte for å bruke reptil-betegnelsen som skjult hets mot jødene og diverse andre etniske grupper.[4] Icke selv tar sterk avstand fra denne tolkningen.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 196180, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 14. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Forskning.no: Erik Tunstad: Nazismen pluss «Det alternative» er sant? (2003) Arkivert 2014-02-20, hos Wayback Machine.
  5. ^ «Icke: Reports of my madness have been greatly exaggerated». www.lep.co.uk (engelsk). Besøkt 12. juli 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]