David Icke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Icke
David icke flickr.jpg
FødtDavid Vaughan Icke
29. apr. 1952[1][2]Rediger på Wikidata (69 år)
Leicester[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Sportsjournalist, fotballspiller, skribent, ufolog, konspirasjonsteoretiker, antivaksineaktivist, TV-programleder, forretningsdrivendeRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

David Vaughan Icke (født 22. april 1952 i Leicester) er en britisk forfatter, konspiratoriker og tidligere sportsjournalist Han mener blant annet at verden styres av en «usynlig hånd» bestående av reptiler fra verdensrommet i menneskeham. Disse har under seg bygget et hierarki av maktorganisasjoner som kontrollerer nasjoners styresett, bank og finansnæringen, matvareindustrien, legemiddelindustrien, media og millitære organer, etter en systematisk agenda om totalt verdensherredømme som strekker seg tilbake til oldtiden.

Bakgrunn og ideer[rediger | rediger kilde]

David Icke er tidligere fotballmålmann og sportsjournalist. Tidlig på 1990-tallet skal han ha hatt sterke overnaturlige opplevelser. Han sluttet da i sin gamle jobb og vakte stor oppsikt da han på TV påsto å være «Guds sønn». Midt på 1990-tallet spådde han at det i perioden fra årtusenskiftet og fram til 2012 ville bryte ut kaos i verden. Krig, økonomisk kollaps, terror og naturkatastrofer ville ramme menneskene med full kraft.

Icke har uttalt at det finnes en «arisk» menneskerase som opprinnelig stammer fra planeten Mars, et folk som for flere tusen år siden okkuperte jorden. Han hevder at mange av lederne i verden har blod eller slekt som gjør dem «vibrasjonsmessig kompatible» til å bli «overskygget» (tatt over) av en form for krypdyr (reptiler) eller øgler som lever i en annen dimensjon, «den lavere, fjerde dimensjon». De har blant annet behov for menneskelig blod og negative følelser for å kunne opprettholde sin kontroll over menneskene. Hvis de ikke får dette, kan deres tilstedeværelse i menneskekropp bli mer synlig. De har ikke følelser i vanlig menneskeforstand, men er kalde og kyniske psykopater som er hensynsløst besatt av å nå sine mål.

Ifølge Icke har mange sett hvordan mennesker som er besatt av krypdyrlikenende humanoide skapninger, i enkelte situasjoner skifter utseende til krypdyrform, og synske personer vil kunne se krypdyrformen i energifeltet deres. Icke påstår at tidligere president George W. Bush, dronning Elizabeth II og musikeren Kris Kristofferson er blant disse «krypdyra».

Han har videre fortalt at menneskene i virkeligheten styres av en hemmelig organisasjon kalt Illuminati, og at denne organisasjonen er koblet opp til boka Sions vises protokoller, en forfalskning som i sin tid ble brukt for å fremme anti-semittisme i Tsar-Russland og seinere Hitler-Tyskland. Han har også uttalt at han er overbevist om at det var jødiske grupperinger som stod bak første verdenskrig. Denne koblingen og andre uttalelser har ført til anklager om antisemittisme og lefling med høyreekstrem ideologi.

David Icke har blant annet utgitt bøkene The Biggest Secret – the book that will change the world (1999) og Alice in Wonderland and the World Trade Center Disaster (2002). Han har også en rekke foredrag og filmer presentert på internett. På tross av sine svært kontroversielle teorier, har han tilhengere over hele verden.

Icke anklages av enkelte for å bruke reptil-betegnelsen som skjult hets mot jødene og diverse andre etniske grupper.[4] Icke selv tar sterk avstand fra denne tolkningen.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 196180, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 14. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Forskning.no: Erik Tunstad: Nazismen pluss «Det alternative» er sant? (2003) Arkivert 2014-02-20, hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]