Dave Benton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dave Benton
Født31. jan. 1951Rediger på Wikidata (72 år)
Aruba
BeskjeftigelseMusiker, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetEstland

Dave Benton (født 31. januar 1951), med ekte navn Efren Eugene Benita er en popmusiker som vant Eurovision Song Contest 2001 for Estland sammen med Tanel Padar og guttegruppen 2XL med sangen «Everybody».

Han ble født på den karibiske øya Aruba i 1951 og flyttet til USA da han var i 20-årene. Som trommeslager og korist jobbet han med The Drifters, Tom Jones, Billy Ocean, José Feliciano og The Platters.

Mens han bodde i Nederland i 1980-årene møtte han sin fremtidige estiske kone Maris på et cruiseskip, og etablerte seg i Estland i 1997. Han har hatt en variert musikerkarriere i nordeuropeiske land. Han bor nå i Estland med sin kone og to døtre, Sissi og Lisa. Han deltok i den tyske produksjonen av musikalen «City Lights» og ble etterpå spurt om å erstatte Engelbert Humperdinck på hans turné til Australia.

Til tross for at han har gitt ut en del album allerede (hvorav ett av dem er gitt ut på hans morsmål, Papiamento), har han vært mer utøvende som artist, og har prioritert å stå på scenen fremfor å spille inn plater.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
Danmarks flagg Danmark
Olsen Brothers med «Fly on the Wings of Love»


Vinner av Eurovision Song Contest
2001 sammen med Tanel Padar og 2XL med
«Everybody»
Etterfølger :
Latvias flagg Latvia
Marie N med «I Wanna»
Forgjenger :
Ines med «Once in a Lifetime»


Estlands representant i Eurovision Song Contest
2001
Etterfølger :
Sahlene med «Runaway»