Date Night

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Date Night
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde88 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiShawn Levy
ProdusentShawn Levy
Tom McNulty
ManusforfatterJosh Klausner
MusikkChristophe Beck
SjeffotografDean Semler
KlippDean Zimmerman
Foran kamera
MedvirkendeTina Fey
Steve Carell
Taraji P. Henson
Common
Mark Wahlberg
Prod.selskapDune Entertainment
21 Laps Entertainment
Media Magik Entertainment
20th Century Fox (distr,)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Date Night er en amerikansk komedie fra 2010.[1] Filmen er en variasjon over temaet «misforstått identitet», og har klare likheter med Hitchcock-filmen Med hjertet i halsen.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Phil (Steve Carell) og Claire (Tina Fey) Foster er et par fra New Jersey med to barn, Ollie og Charlotte. Parets familieliv er blitt kjedelig og forutsigbart. De blir motivert til å finne gnisten i deres kjærlighetsliv etter at de oppdager at deres besvevenner Brad (Mark Ruffalo) og Haley (Kristen Wiig) planlegger en skilsmisse for å rømme fra rutinene ved å være gift og heller å ha spenning i livene sine.

Påvirket av forsøket på å krydre opp kjærlighetslivet, tar Phil med seg Claire til en dyr og trendy restaurant i Manhattan. De får ikke bord, men Phil tar reservasjonen fra et par som ikke har dukket opp, Tripplehorn. Mens de spiser, blir de mødt av to menn, Collins (Common) og Armstrong (Jimmi Simpson), som forlanger en flash drive de mener paret stjak fra mafiaboss Joe Miletto (Ray Liotta). Phil og Claire forklarer at de ikke er Tripplehorn-paret, men de to truer dem med pistol. siden han ikke ser noen annen vei ut av situasjonen, lyver Phil og sier at flash driven er i et båthus i Central Park. Mens Claire later som hun leter i båthuset, slår Phil ned de to med en åre. De to drar til politiet, og snakker med Arroyo ( Taraji P. Henson). Det går i utgangspunktet bra, men så oppdager paret at Collins og Armstrong er politimenn på mafiaens lønningsliste.

Ettersom pilitiet er korrupte, prøver Phil og Claire å få tak i det egentlige Tripplehorn-paret. De drar tilbake til restauranten for å få tak i telefonnummeret. Claire, som jobber i eiendomsmegling, kommer på en tidligere klient, Holbrooke Grant (Mark Wahlberg). Grant er en actionhelt og sikkerhetsekspert. Grant sporer mobilsignalet til en leilighet som eies av Tom Felton. Collins og Armstrong dukker opp, men Phil og Claire rømmer i Grants bil.

Phil og Claire oppsøker Tom Felton (James Franco) som bruker kallenavnet «Taste» og kona «Whippit» (Mila Kunis) og forhører seg om flash driven og Joe Miletto. Det viser seg at de var på restauranten, men dro da de oppdaget Collins. Felton-paret skjønner at de er i fare, og gir flash driven til Phil og Claire. Tilbake i bilen blir de skutt på av Collins og Armstrong, og krasher i en taxi. Dette medfører at de to bilene festes ved støtfangerne. Phil og taxisjåføren bestemmer seg for å kjøre sammen i taxien mens Claire kjører Grants bil for å komme seg unna. Phil sjekker innholdet i flashdriven på lesebrettet til taxisjåføren, og oppdager at den har bilder av delstatsadvokat Frank Crenshaw med prostituerte. En SUV treffer bilene og taxien kjører inn i elven. Phil og taxisjåføren kommer seg unna, men uten flash driven.

Phil og Claire drar tilbake til Grant for å få hjelp. Grant er oppgitt over deres inkompetanse, men etter at Phil trygler, går han med på å hjelpe dem. Phil og Claire dukker opp på en illegal strippeklubb der Claire er forkledd som prostituert og Phil som hallik. Etter at Claire gjennomfører en pole dance for Crenshaw, konfronterer de ham. De sier at de er Tripplehorns. Da kommer Collins og Armstrong inn og tar dem opp til taket sammen med Crenshaw. Der dukker mafiabossen Miletto opp med sine håndlangere, og det kommer fra mat Crenshaw har mottatt penger fra Miletto for å holde ham unne fengsjel. Da Phil nevner bildene, krangler alle de andre enn Phil og Claire. Phil ber Claire å telle til tre, og når hun har gjort det, kommer et helikoper med spesialtrente politifolk og Arroyo. Det viser seg at Grant ordnet at Phil hadde på seg et avlyttingsutstyr hele tiden og at Grant tok kontakt med Arroyo.

Phil og Claire blir erklært helter, drar og spiser en bedre frokost der Phil innrømmer at han gladelig hadde giftet seg med Claire og fått barn med henne igjen om han fikk sjansen, og de drar hjem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Steve Carell

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Date Night (2010) Full Cast & Crew - imdb.com
  2. ^ Allen Palmer: Did you catch Hitchcock in Date Night? - Crakcing Yarns, 13. april 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]