Darkfall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Darkfall er et MMORPG utviklet av Aventurine, som har delvis opphav av det tidligere norske spillselskapet Razorwax.

Aventurine ble offisielt opprettet i oktober 2002, der de 5 medlemmene av Razorwax også deltok i utviklingen av Darkfall, som ble lansert 25. februar 2009.

Darkfall er basert på en fri og åpen verden, der man selv som spiller er med på å påvirke verdenen også kjent som Agon. Spillet er basert på real time action som første persons-skytespill. Darkfall er i hovedsak et PvP-spill (spiller mot spiller) med stort fokus på personlige evner og karakterutvikling, bygging av byer, massive strider og erobringer. Spillet baserer seg på sandkasse-prinsippet , det vil si at man står ganske fritt i hvordan man selv velger sin egen spillestil, der spillets mekanikk gir spilleren selv mulighet til å gjøre stort sett hva han vil uten restriksjoner eller hindring av spillet. Agon er en enorm dynamisk verden, der man kan finne alt fra små grevlinger som løper i gresset, til gigantiske drager som flyr i luften.

I Darkfall får man muligheten til å velge mellom seks forskjellige raser, men spillet er fritt for klasser og level. De forskjellige rasene har alle forskjellig lore og egenskaper:

  • Alfar
  • Mirdain
  • Dwarf
  • Human
  • Mahirim
  • Ork

PvE[rediger | rediger kilde]

Selv om store deler av spillet dreier seg om PvP og klaner som kjemper mot hverandre, gir også PvE (Player versus enviornment) et stort fotavtrykk i Darkfall. Monstrene er intelligente, og skiller seg godt ut i fra monstre og NPCs som man ellers finner i andre MMO spill. Den kunstige intelligensen i Darkfall er unik,[trenger referanse] og frembringer spilleren selv til å tenke smart, og vil alltid gjøre at hver eneste 'fight' med et monster vil aldri bli det samme. Alt man gjør i Darkfall er alternativt. Det vil si at man gjerne velger å drepe monstre for å skaffe penger (gull) fremfor andre ting, som for eksempel å drive crafting eller gathering. Selv om man velger å drepe monstre, er man uansett alltid utsatt for å støte på pvp av en eller annen form, ingenting er trygt og man må planlegge og være beredt til hver anledning. Dette et eksempel på hvorfor Darkfall er et realistisk men allikevel fritt og enestående spill i det moderne MMO markedet.[trenger referanse]

PvP[rediger | rediger kilde]

Darkfall sitt hovedfokus er PvP, og spillerens rolle og påvirkning av andre spillere. I Darkfall formerer man klaner. Kan også kalles guild9, hvor man sammen med andre spillere kan bygge byer, erobre byer og til og med danne kongeriker. Store strider om makt og kongerike foregår daglig i Darkfall. Denne type PvP er noe som påvirker hele Agon i en eller annen form, og samtidig vil hver og en spiller bli påvirket av en stor kamp eller erobring til en viss grad, uansett hvor i verdenen man befinner seg.