Danza Kuduro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Danza Kuduro
AlbumMeet the Orphans
Artist, bandDon Omar & Lucenzo
Utgitt15. august 2010
SjangerKuduro, dance-pop
Lengde3:19
PlateselskapMachete Music
Produsent(er)A&X, Lucenzo

«Danza Kuduro» er en sang av puertoricanske Don Omar og fransk-portugisiske Lucenzo. Teksten er delvis på spansk og delvis på portugisisk. Sangen blei utgitt som singel fra Don Omars album Meet the Orphans 15. august 2010. Kuduro er en angolansk musikksjanger som er meget populær i Portugal. «Danza Kuduro» gikk til topps på flere hitlister i Latin-Amerika og USA.

Sangen er skrevet av Don Omar, Barkati, Fabrice Toigo og Lucenzo, som også er sangens produsent. Musikken i Danza Kuduro (som på norsk betyr kudurodansen) er hovedsakelig basert på Lucenzos engelsk-portugisiske hit «Vem Dançar Kuduro», men mesteparten av teksten er skrevet om på spansk.

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoen ble filmet på den karibiske øyen St. Martin, og ble regissert av Carlos Pérez, som har regissert flesteparten av Don Omars nyeste videoer.

Videoen viser sangerne som nyter en millionærs velstand. Don Omar inviterer Lucenzo på en båttur, og henter ham i en BMW E89. Det er også scener av jenter som fester med de to på stranden. Før videoen hadde premiere, lanserte Omar en forhåndsvisning gjennom sin Facebook-bruker. Den ferdige musikkvideoen hadde premiere 17. august 2010 gjennom Vevo. På de første dagene siden utgivelsen ble musikkvideoen sett mer enn 1 million ganger, og ble dermed den tredje mest sette videoen i verden. «Danza Kuduro» klassifiseres som et YouTube-fenomen, og hadde per 1. mai 2015 blitt vist mer enn 668 millioner ganger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]