Dan Butler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dan Butler
Født2. des. 1954[1][2]Rediger på Wikidata (69 år)
Huntington
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedIndiana University – Purdue University Fort Wayne
Northrop High School
NasjonalitetUSA
Aktive år1986
IMDbIMDb

Daniel Eugene «Dan» Butler (født 2. desember 1954 i Huntington, Indiana, USA) er en amerikansk skuespiller kjent for rollen sin som Bob «Bulldog» Briscoe i situasjonskomedien Frasier (som han har vunnet en Screen Actors Guild Award for). Han hadde også en mindre rolle som en insektforsker i den Oscar-vinnende thrilleren Nattsvermeren fra 1991.

Butler er homofil, og er i dag gift med Richard Waterhouse. Han skrev enmannsshowet The Only Thing Worse You Could Have Told Me, hvor han kom ut av skapet offentlig. Showet består av ti rollefigurer som diskuterer hva «homofili» betyr. Han ble nominert til en Drama Desk Award for arbeidet.

I 2009 spilte han i TV-filmen Prayers for Bobby som var basert på boken Prayers for Bobby: A Mother's Coming to Terms with the Suicide of Her Gay Son, som igjen var basert på virkelige hendelser.[3] Filmen handler om Mary Griffith (Sigourney Weaver), en kristen kvinne som oppdrar barna sine i den evangelikalske tro. Hun benekter at sønnen sin er homofil, og ber han om å gå til en psykolog for å bli «kurert». Imidlertid blir han mer deprimert, og ender opp med å flytte til Portland hvor han blir forelsket i en gutt. Etterhvert begår han selvmord, og Marys verden snus opp ned. Butler spilte presten Griffith oppsøker for å finne fred i sjela med hva som har hendt.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 86937, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6p56vbv, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ First pics and preview of Sigourney Weaver in “Prayers for Bobby” Besøkt 11. oktober 2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]