Dale (Sunnfjord)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Dale i Sunnfjord)
Hopp til: navigasjon, søk
Dale
Dale
Dale i Sunnfjord
Land Norge Norge
Fylke Sogn og Fjordane
Kommune Fjaler
Areal 1.1 km²
Befolkning 1 095[a] (2015)
Bef.tetthet 995,5 innb./km²
Postnummer 6963 Dale i Sunnfjord

Dale er et tettsted og administrasjonssenteret i Fjaler kommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane. Tettstedet har 1 095[1] innbyggere per 1. januar 2015, og ligger ved Dalsfjorden.

Kultur og industri[rediger | rediger kilde]

I tillegg til poesi har bygden i årevis eksportert tønner og sko. I Dale finner man Klokkargarden, fødestedet til dikteren Jakob Sande, Nordisk Kunstnarsenter på Dalsåsen, Dale/Jarl Skofabrikk, programvareselskapet Enoro as og det nyåpnede Ralston & Bau designstudioet og tønnefabrikken (nedlagd).

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Dale har vært utdanningssentrum for området i mange år, og i dag finner man Dingemoen barneskole, Fjaler ungdomsskole og Dale videregående skole i bygda.

Transport[rediger | rediger kilde]

Fra Dale ferjekai kan man inn til videre ta båten til Eikenes i Askvoll kommune. Fra rutebilstasjonen i Dale sentrum er det flere bussavganger til for eksempel Førde og Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Sogn og FjordanestubbDenne Sogn og Fjordanerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.

Koordinater: 61°21′45″N 5°23′46″Ø