Dagmar Metzger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dagmar Metzger
Født10. des. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
Berlin
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Medlem av Hessens landdag Rediger på Wikidata
PartiSozialdemokratische Partei Deutschlands
NasjonalitetTyskland
UtmerkelserMarkgräfler Gutedelpreis (2010) (sammen med: Heinz Buschkowsky)

Dagmar Metzger (født 10. desember 1958 i Berlin) er en hessisk jurist og politiker (SPD). Hun er medlem av Hessens landdag.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Metzger er svigerdatter av Günther Metzger, tidligere overborgermester i Darmstadt. Hun jobber som juridisk rådgiver i banken Stadt- und Kreis-Sparkasse Darmstadt, og er styremedlem i HEAG Südhessische Energie AG.

Politisk karrière[rediger | rediger kilde]

Dagmar Metzger ble medlem av SPD i 1990. I 1997 ble hun innvalgt i bystyret i Darmstadt. Ved landdagsvalget i 2008 ble hun innvalgt i Hessens landdag.

Metzger kom kort etter valget til å spille en viktig rolle i dragkampen om hvem som skal bli delstaten Hessens statsminister. Hverken de samarbeidende partiene CDU og FDP eller de samarbeidende partiene SPD og De grønne fikk flertall ved valget. Derfor har SPD Hessens leder Andrea Ypsilanti åpnet for å samarbeide med Die Linke. Dette til tross for SPD Hessen lovet velgerne å ikke samarbeide med Die Linke, som av Landesamt für Verfassungsschutz Hessen tilordnes det venstreekstreme spektrum og nevnes i den årlige Verfassungsschutzbericht. Dagmar Metzger gjorde da kjent at hun ikke kan stemme for Ypsilanti hvis Ypsilanti samarbeider med Die Linke. I intervjuer oppgav hennes svigerfar at dette skjedde av samvittighetsgrunner. Metzger vil ikke bryte et valgløfte SPD har gitt, men hennes svigerfar påpekte også at Dagmar Metzgers far som sosialdemokrat i Berlin under livsfare hadde avvist tvangssammenslåingen av SPD og Kommunistische Partei Deutschlands til Sozialistische Einheitspartei Deutschlands.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]