Dag Bredvei

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dag Bredvei
Født29. november 1958 (65 år)
Larvik
BeskjeftigelseUtenriksjournalist (NRK)
NasjonalitetNorge

Dag Bredvei (født 29. november 1958 i Larvik) er journalist i NRK. Han var Fra høsten NRKs korrespondent i Afrika fra 2006 til 2010.[1]

Dag Bredvei hadde sin oppvekst i Afrika der hans far drev en møbelfabrikk for Mosvold i Etiopia. Senere bygde faren en radiostasjon og sykehus i landet. Foreldrene arbeidet også i Sør-Sudan og Angola for Kirkens Nødhjelp og Namibiaforeningen. Sønnen var to måneder gammel da foreldrene tok ham med seg til Etiopia.

Bredvei er utdannet fra Politiskolen (198183). Han tjenestegjorde ved politiet i Oslo og Tønsberg, samt et år (198990) som FN-politi i UNTAG i Namibia der militære, politi og observatører deltok. FN-operasjonen endte med Namibias selvstendighet i mars 1990. UNTAG-deltakelsen var første gang at sivilt norsk politi deltok i en FN-operasjon.

NRK-journalist[rediger | rediger kilde]

Etter FN-tjenesten hadde han et års permisjon fra mediehøyskolen i Volda der han var ferdig i 1991. Siden har han arbeidet i NRK, først i Utenlandssendingen (Radio Norway International) og senere i utenriksredaksjonen (1993) bortsatt fra kortere opphold i andre redaksjoner som innenriks og magasin i Dagsrevyen og NRK-Vestfold i Tønsberg.

FN-tjeneste i Libanon[rediger | rediger kilde]

Dag Bredvei hadde mellom 1980 og -87 til sammen fire perioder (to år) bak seg i Den norske FN-styrken i Libanon (Unifil). I Norbatt 18 og 19 arbeidet han som frivillig på Radio Norbatt spesielt med nyhetsprogram om den politiske og militære situasjonen i Libanon og Israel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Med Afrika i blodet - NRK 28. august 2006

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Tomm Kristiansen 
NRKs korrespondent i Afrika
Etterfølger:
 Lars Sigurd Sunnanå