Dag Bredvei

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dag Bredvei
Født29. november 1958 (60 år)
Larvik
Beskjeftigelse Utenriksjournalist (NRK)
Nasjonalitet Norge

Dag Bredvei (født 29. november 1958 i Larvik) er journalist i NRK. Fra høsten 2006 har han vært NRKs korrespondent i Afrika. Bredvei begynte som utenriksmedarbeider i NRK i 1993. Han vokste opp delvis i Afrika. Bredvei har sin hjemmebase i Skisaker i Tjølling kommune (nå Larvik kommune).

Familiebakgrunn[rediger | rediger kilde]

Dag Bredvei hadde sin oppvekst i Afrika der hans far drev en møbelfabrikk for Mosvold i Etiopia. Senere bygde faren en radiostasjon og sykehus i landet. Foreldrene arbeidet også i Sør-Sudan og Angola for Kirkens Nødhjelp og Namibiaforeningen. Sønnen var to måneder gammel da foreldrene tok ham med seg til Etiopia.

Polititjeneste[rediger | rediger kilde]

Bredvei er utdannet fra Politiskolen (198183). Han tjenestegjorde ved politiet i Oslo og Tønsberg, samt ett år (198990) som FN-politi i UNTAG i Namibia der militære, politi og observatører deltok. FN-operasjonen endte med Namibias selvstendighet i mars 1990. UNTAG-deltakelsen var første gang at sivilt norsk politi deltok i en FN-operasjon.

NRK-journalist[rediger | rediger kilde]

Etter FN-tjenesten hadde han ett års permisjon fra mediehøyskolen i Volda der han var ferdig i 1991. Siden har han jobbet i NRK, først i Utenlandssendingen (Radio Norway International) og senere i utenriksredaksjonen (1993) bortsatt fra kortere opphold i andre redaksjoner som innenriks og magasin i Dagsrevyen og NRK-Vestfold i Tønsberg. Målet hans har ifølge ham selv vært å bli Afrikakorrespondent, noe han nå har oppnådd.

FN-tjeneste i Libanon[rediger | rediger kilde]

Dag Bredvei hadde mellom 1980 og -87 til sammen fire perioder (to år) bak seg i Den norske FN-styrken i Libanon (Unifil). I Norbatt 18 og 19 jobbet han som frivillig på Radio Norbatt spesielt med nyhetsprogram om den politiske og militære situasjonen i Libanon og Israel. Det var der han bestemte seg for å satse på radiojournalistikk, og det var mens han var i Norbatt 19 at han sa opp den faste jobben han da hadde i politiet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Tomm Kristiansen 
NRKs korrespondent i Afrika
Etterfølger:
 Lars Sigurd Sunnanå