Døden leker blindebukk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Døden leker blindebukk
orig. Il gatto a nove code
Generell informasjon
Utgivelsesår1971
Prod.landItalia
Lengde112 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegiDario Argento
MusikkEnnio Morricone
SjeffotografEnrico Menczer
Eksterne lenker

Døden leker blindebukk (originaltittel: Il gatto a nove code) er en italiensk giallo fra 1971 regissert av Dario Argento.

Handling[rediger | rediger kilde]

En ukjent person bryter inn i Terzi Medical Institute, men stjeler tilsynelatende ingenting. Calabresi, en doktor ved instituttet, betror til sin forlovede, Bianca Merusi, at han vet hvem som brøt seg inn i instituttet og hvorfor. Han ønsker å presse denne personen, men tyven dreper ham. En paparazzi-fotograf får Calibresis fall, men ikke morderen, på kamera. Reporter Carlo Giordani har dekket etterforskningen, og skriver en artikkel om Calabresis dødsfall - inkludert fotografiet. Franco "Cookie" Arnò, en middelaldrende blind mann som tidligere var reporter, og hans niese Lori besøker Carlo etter å ha lest artikkelen. Franco har inntrykk av at fotografiet ble beskåret før det havnet i avisen, og fotografen bekrefter dette.

Men etter at de har bedt fotografen om å skrive ut hele fotografiet, blir han også drept. Morderen tar med seg fotografiet kort tid før Carlo, Franco og Lori ankommer. Instituttet forsket på XYY-syndrom, og tror at personer med dette kromosomet har en "kriminell" tendens. Carlo og Franco etterforske saken videre, til tross for at de mottok en truende beskjed fra drapsmannen. Men en kveld unngår både Carlo og Franco separate forsøk på å drepe dem. Senere blir Franco og Carlo kontaktet og avslører at han har kidnappet Lori, og kommer til å drepe henne med mindre de slutter å etterforske. De forstår at drapsmannen kommer til å drepe Lori uansett, og de kontakter politiet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]