Curtiss Oriole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Curtiss Oriole

Curtiss Oriole (Curtiss Modell 17) var et amerikansk tre-seters dobbeltdekker flerbruksfly.

Konstruksjon[rediger | rediger kilde]

Orioleskroget ble bygget av limtre som et selvbærende skrog. Det ble drevet av enten en Curtiss OX-5 V-8 eller Curtiss K-6-motor. Flyet hadde selvstarter og en høy, tynn radiator i pilotens synsfelt.

Operativ historie[rediger | rediger kilde]

Overskudd av Curtiss Oriole-vinger ble solgt til Harold Pitcairn for å bygge den første produksjonmodellen av Pitcairn-flyet, Pitcairn-PA-3 Orowing.

Northwest Airlines, grunnlagt 1. august 1926, brukte en firesylindret Oriole og et Thomas Morse biplan i luftpostruten fra Minneapolis til Chicago.[1]

Admiral Byrd valgte en firesylindret Oriole som backupfly for sin Fokker på hans nordpol-ekspedisjon. Et fly ble sendt med dampskip til Chantier i tilfelle Fokkeren ble utilgjengelig.[2]

En chartret Curtiss Oriole ble utplassert av den 109. Observasjonskvadron i 1921. Flyet ble fløyet til Washington D.C for å drive lobbyvirksomhet for finansiering av Minnesota Air Guard.[3]

En firesylindret Oriole ble solgt til Brasil, til bruk i den brasilianske marine i 1926.

Museale fly[rediger | rediger kilde]

Utstilt i Glenn Curtiss Museum i Hammondsport, New York

En firesylindret Oriole er utstilt i Glenn Curtiss Museum i Hammondsport, New York, og en Oriole er på fast utstilling i Minnesota Air National Guard Museum. Det finnes et lagret skrog i Fantasy of Flight Museum, Florida og tre lagret i East Wenatchee, Washington på Century Aviation.

Varianter[rediger | rediger kilde]

Igor Sikorsky ble tilbudt et kit for å erstatte den nederste vingen med et par mindre, med mindre drag-produserende stag. Ett eksemplar med denne endringen og en oppgradert 150 hk Hispano-Suiza, ble påmeldt National Air Races i 1927. Før løpene ble motoren oppgradert igjen til en Hispano-Suiza 220 hk motor, som blokkerte kjølesystemet med metallspon slik at flyet ikke kunn delta.

Refersnser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Northwest Curtiss Oriole». Besøkt 18. januar 2011. 
  2. ^ «BYRD WILL CARRY A CURTISS ORIOLE; Three-Passenger Plane to Be Taken on Polar Trip in Case Big Fokker Fails. LOADING TO START TODAY Chantier Goes to Navy Yard to Take On Final Cargo in Readiness for Monday's Sailing». The New York Times. 2. april 1926. 
  3. ^ «The Minnesota Air National Guard». Arkivert fra originalen 2011-03-07. Besøkt 18. januar 2011.