Curral das Freiras

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Koordinater: 32°43′15″N 16°58′01″V

Den bortgjemte og isolerte Nonnenes dal

Curral das Freiras, (oversatt til norsk: Nonnenes dal), er en landsby i kommunen Câmara de Lobos nordvest for den portugisiske øygruppen Madeiras hovedstad Funchal. Byen har i underkant av 1 700 innbyggere (2001) og området er på 25 km².

Dalen er egentlig bunnen på et stort vulkankrater og omgitt av bratte fjellsider og klipper som gjør at den ligger bortgjemt og isolert i forhold til resten av kommunen. Hovednæringsveien er jordbruk og dyrking av druer som inngår i produksjonen av Curral das Freiras-vinen.

Den nærmest utilgjengelige dalen ble først bosatt av halvnomadiske gjetere, eller slaver, som ble frigjort eller rømte fra slaveriet og en liten bosetning utviklet seg mot slutten av 1500-tallet. Kort tid etter fulgte flere etter, og området fikk en mer fast bosetning som etterhvert fikk navnet Curral de Serra. Mellom 1492 og 1497 tok nonnene i Santa Clara-ordenen over landområdene. Byen fikk sitt nåværende navn etter 1566 da nonnene i samme orden måtte søke ly i byen da Madeira ble utsatt for et fransk piratangrep.

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.