Cubus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
CUBUS Flagskipbutikk på Karl Johan

Cubus er en av Skandinavias største kleskjeder[1] med lavprisklær til barn, kvinner og menn. I Norge har mange Cubus-butikker eget parfymeri. Selskapet Cubus as eies 100% av Varner Retail as. Cubuskonseptet markedsføres gjennom mer enn 300 butikker og har over 3 000 ansatte i seks land: Norge, Finland, Sverige, Polen, Latvia og Tyskland.

Cubus har egne design- og innkjøpsavdelinger som utvikler og kjøper inn kolleksjonene. Det gjennomføres kontinuerlige kvalitetskontroller. Cubus kan tilby klær til rimelig pris ved å ha få mellomledd, kjøpe inn i store volum, være kostnadsbevisste i alle ledd, samt ha en effektiv distribusjon. Cubus eier ingen egne fabrikker. Produksjonen foregår hovedsakelig i Asia og Tyrkia [2].

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1966 startet det som senere skulle bli til Cubus-kjeden. Da ble idéen om et kjedekonsept lansert i konfeksjonsfabrikken Jonas Øglænd i Sandnes. Øglænd testet ut en rekke forskjellige konsepter, blant annet klesmerkene Ø-klær og Pioner, før man i 1979 etablerte navnet og konseptet Cubus.

I 1985 kjøpte Varner-Gruppen seg inn i Øglænd og ble i 1988 den største aksjonæren. Eierposten ble utvidet, frem til Varner-Gruppen tok over Jonas Øglænd og dermed Cubus i sin helhet i 1990. Marius Varner, en av Varner gruppens eiere, tiltrådte som administrerende direktør i 1995. I 1996 flyttet hovedkontoret fra Sandnes til Billingstad i Asker. Samme år åpnet Cubus sine første butikker i Polen og Latvia. Cubus åpnet sin første butikk i Tyskland i 2001, og i Sverige i 2004.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Historie Arkivert 2. august 2012 hos Wayback Machine. Cubus
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 23. januar 2013. Besøkt 22. oktober 2012.  Cubus - Etisk handel