Conan O'Brien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Conan O'Brien
Conan O'Brien speaking at TBS rally crop.jpg
Født18. april 1963 (55 år)
Brookline
Utdannet ved Harvard University
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Programleder, komiker, skribent, manusforfatter, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Primetime Emmy Award
Signatur
{{{navn}}}s signatur

Conan O'Brien

Conan Christopher O'Brien (født 18. april 1963 i Brookline i Massachusetts i USA) er en amerikansk komiker og talkshowvert.

Conan O'Brien, hvis foreldre begge stammer fra Irland, begynte som manusforfatter til humorprogrammene Simpsons og Saturday Night Live. Hans innsats for sistnevnte gav ham en Emmy i 1989. I 1993 ble han programleder for et eget talkshow – Late Night with Conan O'Brien, som var en videreføring av Late Night with David Letterman etter David Letterman gikk fra NBC til CBS. O'Brien fikk ofte en hjelpende hånd fra David Letterman i starten av sin karriere som talkshow-vert, blant annet ved at Letterman sendte publikum som ikke fikk plass hos ham til O'Brien. Letterman har både hatt O'Brien som gjest og har vært gjest hos O'Brien.

I januar–februar 2006 ble Conan O´Brien kjent for sin støtte til Tarja Halonen i det finske presidentvalget.

Fra 1. juni 2009 tar Conan O'Brien over som programleder for Jay Leno og The Tonight Show på NBC. Den amerikanske komikeren Jimmy Fallon tar da over Late Night 2. mars 2009 ifølge Late Show UK. Det spekuleres i om O'Brien slutter av sitt Late Night i midten i Februar for å forberede seg til å overta The Tonight Show. O'Brien blir den femte programlederen i The Tonight Shows historie.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)