Columbia Sportswear

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Columbia Sportswear
Columbia Sportswear Co logo.svg
Org.formAksjeselskap
BransjeTekstilindustri
Etablert1938
Hovedkontor Cedar MillRediger på Wikidata
LandUSA
Produkt(er)Klær, treningstøy
Nettsted Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (tr)

Columbia Sportswear Company (NASDAQCOLM) er et amerikansk selskap som produserer og distribuerer ytterklær og sportsutstyr. Selskapet har sitt hovedsete i Washington County i delstaten Oregon, der selskapet ble grunnlagt av Paul Lamfrom, en tysker som flyktet fra hjemlandet i 1937 og kjøpte et selskap som distribuerte hatter året etter. Selskapet ble omdøpt til Columbia Hat Company, men etter misnøye med leverandørene bestemte selskapet seg for å produsere sine egne varer og skiftet navn til Columbia Sportswear Company i 1960.

Columbia Sportswear produserer fottøy, campingutstyr, skiutstyr, hodeplagg og ytterklær som jakker, bukser o.l. I 2001 var selskapet den største leverandøren av skiklær i USA.

I Norge er selskapet kanskje mest kjent for å sponse sykkellaget Team Columbia (2008-2009, nå Team HTC-Columbia), ett ProTour-lag som har profilert seg som ett av verdens beste spurtlag, og har hatt mange dueller med Thor Hushovd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.