Columbia Sportswear

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Columbia Sportswear
Columbia Sportswear Co logo.svg
Org.formAksjeselskap
BransjeTekstilindustri
Etablert1938
HovedkontorCedar Mill
LandUSA
Produkt(er)Klær, treningstøy
Nettstedhttp://www.columbia.com/ (engelsk), https://www.columbia.com.tr/ (tyrkisk)

Columbia Sportswear Company (NASDAQCOLM) er et amerikansk selskap som produserer og distribuerer ytterklær og sportsutstyr. Selskapet har sitt hovedsete i Washington County i delstaten Oregon, der selskapet ble grunnlagt av Paul Lamfrom, en tysker som flyktet fra hjemlandet i 1937 og kjøpte et selskap som distribuerte hatter året etter. Selskapet ble omdøpt til Columbia Hat Company, men etter misnøye med leverandørene bestemte selskapet seg for å produsere sine egne varer og skiftet navn til Columbia Sportswear Company i 1960.

Columbia Sportswear produserer fottøy, campingutstyr, skiutstyr, hodeplagg og ytterklær som jakker, bukser o.l. I 2001 var selskapet den største leverandøren av skiklær i USA.

I Norge er selskapet kanskje mest kjent for å sponse sykkellaget Team Columbia (2008-2009, nå Team HTC-Columbia), ett ProTour-lag som har profilert seg som ett av verdens beste spurtlag, og har hatt mange dueller med Thor Hushovd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.