Colin Kazim-Richards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Colin Kazim-Richards
KazımKazım.JPG
Født26. august 1986 (33 år)
Leytonstone i London, England
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Tyrkia, Nord-KyprosRediger på Wikidata
Høyde186 cm
PosisjonSpiss
Klubbinformasjon
Spiller forTiburones Rojos
Draktnr.9
Landslag**
År Lag Kamper (mål)
2016- Tyrkia 37 (2)


** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 31. mars 2015 [1].
Kazim-Richards

Colin Kazim-Richards (født 26. august 1986), også kjent som Colin Kâzım eller Kâzım Kâzım i Tyrkia, er en engelskfødt tyrkisk fotballspiller, som spiller for den meksikanske klubben Tiburones Rojos de Veracruz. Kazim-Richards har også kamper for det tyrkiske landslaget.

Klubbkarriere[rediger | rediger kilde]

Kazim-Richards startet sin profesjonelle fotballkarriere i Bury. Han kom dit som 15 åring, og gjorde det bra på ungdomslaget, noe som førte til at han raskt ble involvert på førstelaget. I sin første sesong (2004–05) for førstelaget imponerte han stort, og spilte tilsammen 37 kamper den sesongen.
Som 19-åring ble han solgt til Brighton & Hove Albion, men i sin første sesong slet han benken mye, og da han ikke fikk starte sesongens første kamp i 2006-07 sesongen mot Rotherham, ba han om å bli solgt.
31. august 2006 gikk han til Sheffield United for £150,000 (ca. 1,5 mill. NOK.) Sheffield United var nyopprykket til Premier League, og det ble dermed et stort steg for Kazim-Richards. Han spilte 27 kamper og scoret et mål, men kunne ikke forhindre at de endte på en 18.-plass, og dermed rykket ned.
Etter sesongen signerte Kazim-Richards en fireårskontrakt med den tyrkiske storklubben Fenerbahçe SK, og fikk draktnummer 8. Hans foreløpige høydepunkt i karrieren er målet han scoret i Mesterligakvartfinalen mot Chelsea, kampen endte med 2-1 seier til Fenerbahçe SK. 3. januar 2011 ble Kazim-Richards klar for Fenerbahces største Rival; Galatasaray.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

Kazim-Richards er født i Storbritannia, men ettersom hans mor er av tyrkisk-kypriotisk opprinnelse ble han kvalifisert til å spille for det tyrkiske landslaget. Kazim-Richards scoret i sin debut for det tyrkiske under-21 landslaget, mot Sveits 24. mars 2007. 30. april 2007 erklærte Tyrkias landslagstrener Fatih Terim at Kazim-Richards ble å spille for Tyrkias A-landslag i fremtiden. Han spilte sin første internasjonale kamp på seniornivå i en vennskapskamp mot Brasil 5. juni 2007, som forøvrig endte 0-0. I EM 2008 spilte Kazim-Richards en sentral rolle på landslaget, og fikk spille alle fem kampene frem til de røyk ut i semifinalen mot Tyskland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]