Hamit Altıntop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hamit Altıntop
Hamit Altıntop Akhisar.JPG
Født 8. desember 1982 (34 år)
Gelsenkirchen, Vest-Tyskland
Søsken Halil Altıntop
Nasjonalitet Tyrkia
Høyde 183 cm
Posisjon Midtbane
Klubbinformasjon
Spiller for Galatasaray SK
Draktnr. 4
Landslag
År
2005-
Lag
Tyrkia
Kamper (mål)
82 (7)

Hamit Altıntop

Hamit Altıntop (født 8. desember 1982 i Gelsenkirchen, Vest-Tyskland) er en tysk-tyrkisk fotballspiller. Han spiller for øyeblikket for Galatasaray hvor han spiller midtbane. Han er likevel en allsidig spiller som mestrer både offensive og defensive posisjoner.

Selv om han er født og oppvokst i Tyskland, har han valgt å spille for Tyrkias landslag. Han blir ansett som en av de beste spillerne for Tyrkia og ble også en av de aller beste midtbanespillerne i Bundesliga.

Han er også den eneggede tvillingbroren til Halil Altıntop, som ble født 10 minutter etter Hamit.

Hamit Altıntop startet sin karriere i den lokale tyske klubben Wattenscheid i 2000 sammen med broren. Etter mye godt spill fikk han oppmerksomhet fra en rekke forskjellige klubber, og i 2003 gikk han til Schalke 04 hvor han for det meste spilte defensiv midtbane. Hamit gikk til Bayern München før 2007-2008-sesongen. I mai 2011 ble han sogt videre til Real Madrid i Spania.

I juli 2012 ble det klart at midtbanespilleren skal spille for den tyrkiske storklubben Galatasaray fra 2012-2013 sesongen. Det antydes at Galatasaray betalte ca. 3,5 mill € for spilleren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]