Cochabamba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Cochabamba er en by i det sentrale Bolivia. Byen er hovedstad i departementet Cochabamba og ligger i Cochamba-dalen i Andes. Den er Bolivias tredje største by, og hadde ved den offisielle folketellingen i 2001 et innbyggertall på 516 683.[1]

Byen ble grunnlagt den 2. august 1571 på ordre fra Francisco de Toledo. Byen er et økonomisk senter for jordbruket i Bolivia. Her ligger også Universidad Mayor de San Simón som er et stort og anerkjent universitet i landet.

Cochabamba har også en Kristusstatue som er noen få centimeter større enn den i Rio de Janeiro dersom man ser bort fra fundamentet.

Da Den søramerikanske union ble etablert den 23. mai 2008 ble det besluttet at parlamentet skulle ligge i Cochabamba.

Cochabamba-saken[rediger | rediger kilde]

Les hovedartikkel:Cochabamba-saken

Byen har kommet i norske mediers søkelys etter at tre unge norske kvinner ble arrestert for smugling av narkotika den 19. mai 2008. Det er i skrivende stund usikkert om kvinnene får fengselstraffer på 15 – 20 år, og om de i tilfelle får sone i Norge. Det er hevdet at bolivianske fengsler har meget uverdige forhold, men i følge norske medier opplyser kvinnene at de etter forholdene har det bra. Norske myndigheter jobbet med å få den ene kvinnens 2-årige barn utlevert til Norge, og lyktes med dette i midten av juni 2008.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ World Gazetteer, Byer i Bolivia

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]