Claude MacDonald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Claude MacDonald
SirClaudeMacdonald.jpg
Født1852
London
Død1915
London
Gravlagt Brookwood gravlund
Utdannet ved Royal Military College, Sandhurst
Beskjeftigelse Diplomat, politiker
Nasjonalitet Det forente kongerike Storbritannia og Irland
Utmerkelse Kommandørridder av Order of the Bath, storkorsridder av Royal Victorian Order, storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

Claude Maxwell MacDonald (født 1852, død 1915) var en britisk diplomat og ansatt i det britiske utenriksdepartementet.

MacDonald ble utdannet ved Uppingham School og deretter ved militærakademiet ved Sandhurst, der han ble innrullert i 1872. Hans tidlige diplomatiske karriere var i forskjellige afrikanske land. MacDonald tjenestegjorde under den egyptiske felttoget på 1880-tallet. MacDonald var generalkonsul i Zanzibar, og deretter tjenestegjorde han i Vest-Afrika. I 1896, ble MacDonald utnevnt til Storbritannias ambassadør til Kina.

Han ble også utnevnt til den britiske ambassadøren til Korea, en posisjon han hadde fra 1896 til 1898. MacDonald presiderte over Tokyo-legasjonen som skulle sørge for større harmoni og enighet mellom Storbritannia og Japan på begynnelsen 1900-tallet. Han ble senere erstatet av Sir Ernest Satow som britenes minister i Peking. Han døde i 1915, da han var 63 år gammel. MacDonald ble for ettertiden best kjent for hans mange diplomatiske reiser, blant annet til Kina og Japan, som ambassadør for Storbritannia.